Health tips: 10 x Smoothies & Juices

Smoothie ANNEAU1989Smoothies & juices als ontbijt, lunch, detox of tussendoor, het kan allemaal. Ze zijn gezond, voedzaam, lekker, boordevol voedingsstoffen en de variatie is eindeloos. Ik ging op zoek naar de lekkerste smoothies & juices in de categorie “try this at home” en selecteerde er tien.

Groene smoothie
Glas (ongezoete) amandelmelk, handje spinazie, twee peren en twee stengels bleekselderij. Alles in de blender en mixen maar.

Glas kokoswater, halve banaan, handje (blokjes) ananas, scheutje citroensap, theelepel tarwegras en een handje boerenkool. Alles in de blender en mixen maar.

Glas kokoswater, twee handjes (blokjes) ananas, handje spinazie, halve avocado en een eetlepel lijnzaad. Alles in de blender en mixen maar.

Glas kokoswater, (halve) banaan, handje blauwe bessen, een halve geschilde komkommer en een handje spinazie. Alles in de blender en mixen maar.

Rode smoothie
Glas (ongezoete) amandelmelk, twee handen (bevroren) rood (bijv bosvruchten, aardbeien, kersen) fruit, twee theelepels chiazaad en een handje gojibessen. Laat de gojibessen en het chiazaad even weken in de amandelmelk. Voeg vervolgens alles samen in de blender en mixen maar.

Power smoothie
Glas kokosmelk of kokoswater, (halve) banaan, handje walnoten, handje dadels (zonder pit) en een peer. Ga je voor kokosmelk dan krijg je dikkere romige smoothie. Aan jou de keus waar je voorkeur naar uit gaat.

Kick-up smoothie
Een sinaasappel, een appel, twee wortels, stukje gember en een stukje chilipeper (zonder pitjes). Alles in de blender en mixen maar. Na deze smoothie ben je weer alive and kicking.

Healthy superfood smoothie 
Een glas rijstmelk, handje (blokjes) ananas, halve banaan, twee eetlepels kokosschaafsel, twee theelepels lijnzaad, twee theelepels chiazaad en een snufje kaneel. Laat de chiazaad even weken in de rijstmelk (je ziet dat de chiazaadjes zich volzuigen met rijstmelk doordat ze dikker worden). Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een blender en mixen maar.

Banana-cocos smoothie
Glas kokoswater, banaan, kokosschaafsel en/of (grote) kokossnippers en een snufje kanaal. Alles in de blender en mixen maar.

Surprise smoothie
Half glas (kant en klaar) wortelsap, half glas kokosmelk, een banaan en een handje spinazie. Alles in de blender en mixen maar. Het is aan jou of je de smoothie iets romiger wil maken door meer kokosmelk toe te voegen, of wat zoeter door meer wortelsap toe te voegen.

Energy boost smoothie
Glas wortelsap, twee rode (gekookte) bieten, handje (blokjes) ananas en scheutje citroensap. Alles in de blender en mixen maar.

Heb je niet de (juiste) ingrediënten in huis, maar wil je jezelf wel van een shotje vitamienen voorzien? In de stad zijn tegenwoordig ook veel smoothies & juices te koop. Ik loop zelf regelmatig binnen bij Smoothie Company om vervolgens met een smoothie of juice in mijn hand weer naar buiten te lopen. Telkens weer met een andere verrassende smaak. Maar let wel op, niet elke smoothie of juice is 100% health. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen smoothies & juices en de gezonde en ongezonde varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *