Personal: Have the confidence to follow your heart

Ger_byLauraBausch04Afgelopen maanden heb ik dmv loopbaancoaching ontzettend veel (over mijzelf) geleerd. Ik keek naar dingen die ik in het verleden heb gedaan en de reden waarom. Ik keek naar de toekomst, naar dromen, ambities en verlangens. En ik keek naar het heden. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat doe ik en/of ga ik doen. Een bewustwording van ambities waar je zelf invloed op hebt door keuzes te maken. Soms geen makkelijke keuzes, soms zelfs keuzes die je volledig buiten je comfortzone doen gaan. Maar altijd keuzes die je weloverwogen (hebt ge)maakt omdat je er achter staat.

Nieuwe baan
Zo, mijn eerste dagen bij mijn nieuwe job zitten er op en wauw, wat voelt dit goed. De functie, collega’s, werkomgeving en werktijden, alles is nieuw, maar bevalt me enorm en geven me veel positieve energie. Energie die me ‘s ochtends met gemak doet opstaan, maar me ‘s avonds moe op de bank doet laten zitten. Nee, ik heb nog geen km hardgelopen sinds zondag, maar it’s OK aangezien ik mezelf een herstelweek cadeau doe. Zodoende heb ik de rust, tijd en energie voor alles wat op me af komt en voel ik hopelijk mijn knie volgende run niet meer (fingers crossed) en dan komende week de uitdaging om mijn nieuwe fulltime job te combineren met het trainen voor de marathon. En dat niet alleen, er wacht namelijk (onverwacht) nog een enorm gave uitdaging op me.

Nieuwe uitdaging
Because believing that all dots will connect down the road will give you the confidence to follow your heart, even when it leads you off the well worn path.
Als je iets doet wat je leuk vindt, zal je vanzelf een pad voor jezelf uitstippelen. Niet een pad wat je je van te voren kan indenken, maar wel een pad waarin je kansen krijgt die je wilt krijgen, omdat ze je brengen waar je wilt komen. Je hebt alleen vertrouwen (OK, en soms een beetje geluk misschien) nodig. Zowel in jezelf, als in (de) mogelijkheden. Als je bij voorbaat al denkt dat iets niet kan, lukt of gaat zoals jij het wilt, dan is de kans ook vrij groot dat iets niet mogelijk is. Maar als jij in iets gelooft, de stappen zet om er te (willen) komen, zowel links als rechtsom, dan kom je er. Althans, daar ben ik tijdens en na mijn loopbaancoaching in gaan geloven.

Iets wat ik durf te bevestigen, want afgelopen week kwam er “opeens” iets op mijn pad wat me in de lucht deed springen. Ik kreeg bericht dat ik me de gelukkige (winnaar) mag noemen van een enorm gave uitdaging: starten bij de Startersacademie. Ik ga hier binnenkort mee starten en ben enorm benieuwd wat dit me op gaat leveren. Het is een traject wat denk ik heel goed past bij (mijn) ambities die er liggen. Hoe en wanneer ik deze vorm ga geven en welke richting deze op gaan, daar heb ik nog geen antwoord op, maar dat (pad) wordt vanzelf zichtbaar. Het voelt als een kans die me mogelijkheden biedt en ik ben heel benieuwd welke. But I have the confidence!

1 Comment

  • Wat fijn! Je baan klinkt echt top. Zo mooi als je ergens je passie voor het vak in kwijt kan. Geweldig. En die Startersacademie: ook heel gaaf! Ik weet nog niet helemaal wat je daarmee gaat doen en kunt doen, maar het klinkt als een uitdaging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *