Travel tips om bij weg te dromen: Curaçao

DSC00825Over een kleine twee maanden lig ik op een prachtig strand, kijk ik uit over een helder azuurblauwe zee, doet het witte zand pijn aan mijn voeten als ik besluit even te gaan zwemmen en geniet ik van mijn steeds bruiner wordende huidskleur en mijn benen die ik de rust geef die ze hebben verdiend na het (uit)lopen van de Rotterdam marathon een paar dagen daarvoor. Oh boy, wat kijk ik er naar uit. Ik ging op zoek naar plaatjes en tips van Curaçao om even bij weg te dromen.

Curacao Greenhouse watzijzegt watzijzegt Gouverneur Curacao I

Photos by Natasja – watzijzegt.com

Aan tips en mooie foto’s op het blog van Natasja geen gebrek. Nu al genieten, laat staan over twee maanden. In deze blog worden verschillende restaurants genoemd, maar ook tips voor ontspanning en cultuur. Salades proeven bij de Gouverneur, het ultieme Caribbean gevoel opdoen tijdens een bbq en drankjes op het strand bij Rock Beach, een massage bij Lions Dive & Beach Resort en loungen en cocktails bij St Tropez Ocean club. Jaa, alles staat genoteerd. Evenals haar handige 10 must-visit plekken, waaronder de Christoffelberg, het natuurpark Shete Boka en dansen bij Jan Thiel.

Brouwertje Grote Knip I Brouwertje Grote Knip II
1 2

Photos by Marieke – Brouwertje.com

Marieke liet me wegdromen met haar foto’s van de Grote & Kleine knip. Schijnbaar is het water daar zo helder, zo blauw en het strand witter dan wit. De rotsen en het groen eromheen, de felle zon en de warmte op je huid, oh boy, wat lijkt me dat een mooie plek.

Dailylin Curacao I Dailylin Curacao II

Photos by Lindsey – Dailylin.nl

Toen ik in oktober Lin haar blogpost over overwinteren in Curaçao las, werd ik enthousiast. Wat moet dat fijn zijn. Met Uggs het vliegtuig in Nederland betreden, om vervolgens aangekomen in Curaçao deze om te ruilen voor teenslippers. Nu kan ik mijn reis naar Curacao in april niet meer echt overwinteren noemen, maar een relaxt weekje zon, zee & strand in het voorjaar bevalt me (nu al) maar al te goed. Niet wachten tot de zomer, maar deze alvast dichterbij halen. Duiken bij Playa Kalki, wat volgens Lin een zeer geliefd, rustig strandje is. Of het strand van Cas Aboa of Grote Knip aandoen, wat iets rustiger is (qua strandvoorzieningen) dan Mambo Beach of de Jan Thielbaai en waar je het echte paradijs gevoel kunt ervaren. Om vervolgens met de auto richting Papagayo te rijden voor happy hour, elke dag van 17.00u tot 18.00u, vergezeld met lekkere hapjes en/of de mogelijkheid om sushi te bestellen.

Oh Curaçao, wat kijk ik er naar je uit. Maar eerst starten bij mijn nieuwe job, veel km’s maken voor de Rotterdam marathon, de Roparun voorbereiden en nieuwe plannen verder vorm geven. Let’s counting down.

Heb jij nog (meer) Curaçao tips? 

8 Comments

  • Wat een heerlijke vakantie heb je in het vooruitzicht zeg! Ik heb helaas geen tips want ik heb nog geen voet buiten Europa gezet, maar geniet ervan!

  • Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik lig daar lekker over 2 weekjes :))) Heb daar 4 jaar geleden een half jaar gewoond voor stage, dus ben benieuwd wat er allemaal is veranderd! Wat ik nog weet is dat er naast mambo een heel leuk restaurantje was op het strand: surf & turf. Lekker met je voetjes in het zand en ontzettend goedkoop maar heerlijk eten!

  • Ah, over twee weken al? Heerlijk. En een half jaar op Curaçao wonen, lijkt me een geweldige ervaring. Als je na je vakantie nog nieuwe tips hebt, ik hoor ze graag. :-)

  • Heerlijk echt, dat je dit in het vooruitzicht hebt! :) Curacao is geweldig, zou er zo weer naartoe willen. Wij verbleven bij de Jan Thiel Baai en dat is idd een superplek.

    (P.S. Als je mijn foto’s op groter formaat wilt hebben, laat maar even weten, dan mail ik ze!)

  • Veel plezier op Curacao, mocht je nog meer inspiratie nodig hebben, check gerust mijn site – waar toevallig vandaag iets over het eiland is gepost –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *