Utrecht: Yoghurt Barn

IMG_0298
Op zoek naar het leukste restaurant van Utrecht? Yoghurt Barn Neude heeft onlangs deze naam gekregen en dat is ook niet zo gek: yoghurt(barn) is leuk! Ga je of voor een kopje goede koffie of thee, voor een tussendoortje of voor lunch, of scoor je een yoghurt to go? Het kan allemaal. Zelfs een high-tea (met veel meer lekkers dan alleen yoghurt) behoort tot de mogelijkheden. Naast mijn eigen kennismaking met Yoghurt Barn, maakte ik kennis met de founder van Yoghurt Barn: Wouter. Hij gaf op een bloggersevent een presentatie over het succes van Yoghurt Barn: inspirerend en enthousiasmerend tegelijkertijd. Benieuwd naar het succes van Yoghurt Barn? Hierbij kijkje in de oerhollandse keuken.

IMG_0422 IMG_0423
IMG_0425
IMG_0427
IMG_0428
IMG_0433
Yoghurt Barn zet yoghurt in al zijn mogelijkheden weer op de kaart. Yoghurt is op zichzelf al lekker, maar met de vele specials die je er aan toe kunt voegen nog veel lekkerder. Yoghurt Barn creëert die mogelijkheid. Van gewone yoghurt, tot bio geiten yoghurt. En van magere yoghurt, tot hangop, frozen of boeren yoghurt. Als eerste kies je het soort yoghurt uit. Yoghurt is op zichzelf een heel gezond product, maar de ene soort is vetter dan de ander. Yoghurt Barn heeft bij elk soort yoghurt duidelijk aangegeven hoeveel vet er in zit, dus ben je op de gezonde tour, dan kan je een bewust keuze maken. Vervolgens maak je een keuze welke specials je toe wilt voegen. Ik ging voor de energy explosion met banaan, vijgen en amandelen,  maar je kunt er ook voor kiezen je topping geheel zelf samen te stellen. Er zijn zo’n 40-50 verschillende toppings: van vers tot gedroogd fruit, en van noten tot superfoods, chocolade en koekjes. Echt voor iedereen wat wils. Koffie, verse (munt)thee of een gezond sapje erbij en je kunt plaatsnemen aan een van de tafels om te werken, de krant te lezen of om gezellig te kletsen.

ANNEAU1989 Yoghurt Barn

De succes-factor van Yoghurt Barn zit hem denk ik in het feit dat iedereen yoghurt kent. Het is Hollands, gezond, lekker en je kunt er op veel verschillende manieren mee variëren. Yoghurt Barn doet dit op een geweldige manier waarbij ze niet alleen “gewone” yoghurt serveren, maar yoghurt ook verwerken in de gezonde blended yoghurts (smoothies). Stap er binnen, laat je verrassen door de gezellige sfeer en Hollandse details en stel je yoghurt samen zoals jij hem wilt. Kies een special, ga voor een blended yoghurt of laat je verwennen tijdens een high tea. En zeker die laatste, man oh man, ik zag een aantal high tea’s voorbij komen en dat zag er meer dan goed uit.

Waar te vinden?
Yoghurt Barn Neude
Vinkenburgstraat 15, Utrecht

IMG_0432

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *