ANNEAU1989.com – naam, domein & lay-out

Ger_byLauraBausch13Ik schreef al eerder over het begin van ANNEAU1989.com, waarin ik de keuze voor een blog vergeleek met het trainen voor een marathon. Dit keer meer info over de naam ANNEAU1989, hoe je een domein kiest en hoe je een lay-out ontwerpt.

De naam: ANNEAU1989
Dat Sport, Health & Travel de basis van het blog zouden zijn, was niet moeilijk. Die keuze maakte ik niet, die was er. Sport, health & travel zijn passies en ik raak er niet over uit gepraat en geschreven. Maar, wat is dan een bijpassende naam? Hoe voeg ik sport, health & travel samen in een naam of wil ik helemaal geen naam die past bij mijn onderwerpen? Ik wilde iets anders, iets van mezelf, noem het eigen, noem het uniek. Al snel kwam ik op iets met mijn naam en iets met mijn geboortejaar. Ik vind (de) cijfers mooi en kenmerkend en zo kwam al snel Annemieke > Anne > Anno – 1989 als idee naar voren. Ik deelde dit idee met mensen om me heen en samen bedachten we Anneau. Mooier qua look en de betekenis was ook nog eens sterk. Anneau is namelijk het Franse woord voor ring, schakel en daarmee was mijn cirkel rond: ik verbind Sport, Health & Travel als schakels aan elkaar.

Een domein(naam) kopen
Het kopen van een domein(naam) is niet moeilijk. Go & get it. Ga op zoek naar hosts, vergelijk verschillende (ieder heeft zo zijn eigen prijs) en bedenk je hoeveel ruimte je nodig hebt. De volgende stap is bestellen en je hebt in no-time je eigen domein, je eigen stukje world wide web.

Het ontwikkelen van een lay-out
Je hebt een idee, een naam, een domein, nu een lay-out nog. Het maken van een lay-out is niet moeilijk (heb ik me laten vertellen), maar het vergt wel wat kennis. Kennis die ik niet heb. Ik ging op zoek naar iemand die me daarbij kan helpen en kwam uit bij Mylène. Zij heeft meerdere bloggers geholpen met de ontwikkeling van hun lay-out en wellicht kon ze mij ook helpen. Samen met Mylène deden we er weken over om de lay-out zo te krijgen dat het volledig aan mijn wensen voldeed. Er zijn enkele mailtjes naar haar toe gegaan met excuses, dan wilde ik dit, dan dat, behoort dit tot de mogelijkheden, hoe ziet dat eruit, etc etc. Dubio’s, twijfels, perfectionistisch, irritant, een combi van van alles wat. Telkens kreeg ik weer een enthousiaste reactie terug, veranderde ze het een en ander n.a.v. mijn wensen, liet ze haar eigen ideeën en talenten de vrije loop en probeerde ze verschillende dingen uit om vervolgens weer bij mij te checken wat ik ervan vond. Jaa, wil je een mooie lay-out, maar heb je zelf niet de kennis in huis? Zoek iemand die er ervaring in heeft en stel je vragen, zodat je er zelf ook van leert. En hiervoor kan ik Mylène zeker aanraden.

ANNEAU1989 online
De stappen op zichzelf kostten niet heel veel tijd, maar al met al gingen er wel weken overheen voor ANNEAU1989.com online kon. Tot 17 oktober. Vier het groots, klein, in stilte, hoe jij het wilt. Maar dat je trots mag zijn op het moment dat je blog online komt, jaa. Deel het via je social media zodat mensen een kijkje op je blog kunnen nemen en houdt vervolgens je social media up to date door je blogposts te delen. Hoe ik dat doe, daarover binnenkort meer.

Hoe ben jij op de naam voor jouw blog gekomen? En heb je nog tips of aanvullingen m.b.t. het kopen van een domein of het ontwerpen van een lay-out? Laat een reactie en/of een link met informatie over bloggen achter in de comments.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *