Mijn trainingsweek

ANNEAU1989 trainingsweek Feb IIRondjes van ruim 10K worden makkelijk gelopen, maar het plannen van een lange duurloop kwam er vorige week niet van. De reden: een weekendje carnaval, sorry not sorry. Ik ben er me van bewust dat “gezellige” weekendjes zoals deze niet thuishoren in een marathon-voorbereiding, maar ach, die paar km zullen het verschil niet maken, toch? Daarentegen liep ik wel in totaal ruim 30km, dus echt alleen maar feestvieren, deed ik niet.

Woensdag – 11km
Intervaltrainingen zijn niet mijn favoriet, maar om iets sneller te worden wel een must. Ik liep mijn vertrouwde rondje(s) rond een plas, nam Hegi mee die daar los mag rennen en deed met behulp van mijn Garmin een intervaltraining. Het lopen ging goed. Ik voelde de kilometers van zondag niet meer, kon vrij makkelijk versnellen en mijn hartslag kwam snel weer tot rust in de korte pauzes. Enige nadeel was dat mijn buik tijdens het hardlopen begon op te spelen en als je iets niet wilt, is dat het wel. Hardlopen is heerlijk, maar met buikpijn een hel.

Vrijdag – 13km
Tijdens het hardlopen zat ik continu in dubio: ga ik voor een lange duurloop of doe ik het rustig aan. Ik wist dat ik ‘s avonds op stap zou gaan en dan is een echt lange duurloop niet aan te raden. Maar ik wist ook dat een lange duurloop er waarschijnlijk in het weekend ook niet meer van zou komen. Dubio’s dubio’s, tot ik me besefte dat het vrijdag de 13e was. Opeens zag ik een mooie reden om er een rondje van 13K van te maken en dat deed ik. Geen lange duurloop, maar wel de nodige kilometers gemaakt.

Zondag – 7km
Ondanks dat ik vrijdagnacht en zaterdagmiddag was gaan carnavallen, voelde ik me zondagochtend verwonderlijk fit om mijn hardloopschoenen even aan te trekken. Ik stapte de deur uit en werd verwelkomt door een strakblauwe lucht, een stralend zonnetje en een heerlijke frisse temperatuur. Fijner weer om hard te lopen is er bijna niet, zeker niet voor de Road to Rotterdam trainingsloop waar ik foto’s van voorbij zag komen. Even baalde ik, maar dat gevoel was ik snel vergeten toen ik me weer in mijn carnavalspak hees.

Jaa, afgelopen week viel in de categorie “herstel”-week, maar komende week maak ik weer meer kilometers. Echt. Beloofd.

Hoe ging jouw trainingsweek? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *