Utrecht: Vintage – Tapasbar & Wijn

IMG_0326De Drieharingstraat heeft van alles wat, zo ook een tapasbar. Je loopt er snel voorbij, omdat Vintage gevestigd zit in een smal huis, direct rechts als je de Drieharingstraat in loopt. Met een blik vooruit, op de andere grotere restaurants, kan ik me voorstellen dat je Vintage mist, maar maak dan zeker rechtsomkeert. Het is namelijk de moeite waard om bij Vintage aan te schuiven. De looks in het restaurant zijn fijn, het personeel oprecht geïnteresseerd en vriendelijk en het eten: dat is écht goddelijk. Oog voor opmaak, detail en heel veel smaak. Een must-visit al je van tapas houdt en niet te duur wilt eten.

IMG_0365 IMG_0367 IMG_0370 IMG_0373 IMG_0374

Zaterdagmiddag zou ik met een vriendin gaan lunchen, maar een uitgelopen avondje stappen maakte dat we de lunch misten en besloten ‘s avonds uiteten te gaan. Geen probleem, want ook op die manier hadden we uren de tijd om bij te kletsen én lekker te eten. We schoven aan bij Vintage, voor ons beide een nieuwe ontdekking.

En wat een ontdekking! Vintage is een tapasbar, dus voor ieder wat wils. Bestel een plateau voor €9,95 p.p. en je krijgt verschillende gerechten. Of je gaat voor vis, of voor vlees, of voor vega, of een mix van alles wat. Daarnaast kan je er natuurlijk ook losse gerechten (bij) bestellen. Een goed glas wijn erbij en je avond is voortreffelijk goed. Wij gingen voor het plateau vega met de runder entrecote met rode kool, de kroketjes van jamon, de patatas bravas en een heerlijke, volle, bloemige Italiaanse wijn: de Burbero. Vervolgens nog plek over voor een nagerecht? Jaa, zeker omdat ik wist dat de energie hard nodig zou hebben tijdens de lange duurloop van 25K de volgende dag. Ik genoot toe van de chocolade brownie met hazelnootijs, maar ook de parfait van passievrucht met pure chocolademousse is zeker aan te raden.

Tip: maak een reservering als je bij Vintage wilt gaan eten, want het is er dagelijks druk. Zegt genoeg, toch?

Vintage, Tapas & Wijnbar
Drieharingstraat 18, Utrecht

IMG_0375 IMG_0376

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *