ANNEAU1989.com – Vanaf het begin

Ger_byLauraBausch13Het begin van ANNEAU1989 vergelijk ik met het trainen voor een marathon. Waarom, denk je misschien direct. Omdat ik over beide goed heb nagedacht. Vragen als: kan ik dit? waarom kan ik dit? waarom wil ik dit? en wanneer wil ik dit? passeerden de revue. Ik vond geen antwoorden, ik voelde de antwoorden. Et voila; beide zijn gerealiseerd, maar “lopen” nog steeds. Tijd om mijn “road to ANNEAU1989” eens te delen.

Een marathon loop je niet zomaar, daar moet je voor trainen. OK, er zijn mensen die schrijven zich in, trainen niet, verschijnen toch aan de start, lopen de marathon (op een ongezonde manier) en finishen, maar over deze impulsieve categorie, heb ik het hier niet. Als je een marathon wilt gaan lopen, ben je je er van bewust dat 42km best een heel eind is. Niet onmogelijk, absoluut niet, maar gezond is anders. Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat er niemand is die een marathon zonder pijn loopt. Het lopen van een marathon doet zeer, is een mentaal gevecht, gaat met ups en downs en doe je in je eentje (ondanks de lopers om je heen en het publiek). Iets wat ik durf te zeggen uit eigen ervaring.

Voordat je je inschrijft voor een marathon, denk je bij jezelf goed na. Kan ik dit? Ja. Wil ik dit? Ja. Waarom heb ik me dan nog niet ingeschreven? Omdat ik twijfel. Waarom twijfel ik? Omdat het lopen van een marathon niet niks is. Waarom denk ik er dan wel over na? Omdat ik dit wil. Precies, je wilt dit, je kunt dit, je gaat er voor! Vervolgens zoek je een schema op, maak je zelf een schema, of ga je aan de slag puur op je gevoel. Als je maar in training gaat en naar je doel toe werkt. En dat deed ik, want ondanks de ups & downs, het feit dat de ene run veel makkelijker ging dan de andere, werd mijn uithoudingsvermogen steeds langer, werd ik sterker, fitter en positiever. Ja, ik kan dit, ik ga die marathon lopen. Na maanden verscheen ik aan de start en ging ik de uitdaging aan. Ik had nog nooit zover gelopen, dus het was de vraag hoe het zou gaan. Maar aan enthousiasme, doorzettingsvermogen en energie geen gebrek en die had ik nodig, want dat werd aardig op de proef gesteld.

Met ANNEAU1989.com is het eigenlijk een beetje hetzelfde gegaan. Het idee ontstond, maar om meteen de dag erop een website te maken? Nee. Dat duurde even. Ik deelde mijn ideeën, keek nog eens goed naar mijn ervaring die ik had opgedaan met mijn vorige blog (A – Healthy Life.nl) en zocht informatie op. Ik stelde me dezelfde vragen als met de marathon: Kan ik dit? Ja. Wil ik dit? Ja. Waarom ben ik dan nog niet begonnen? Ja, dat is een goeie vraag. Ik had er geen antwoord op en voelde aan alles dat het tijd was voor een nieuwe blog, anders dan de vorige. Vervolgens zette ik de stappen om een nieuwe naam te bedenken, een nieuw domein aan te schaffen en een nieuwe lay-out te ontwikkelen. Niet eenvoudig, maar ook zeker geen mission impossible. Hierover binnenkort meer.

Wat is jouw verhaal achter jouw blog?

2 Comments

  • Ik blog sinds mijn dertiende, maar heb veel verschillende blogplatforms en blogs uitgeprobeerd voordat ik me op m’n plek voelde op mijn huidige blog. Zelf als je zeker lijkt te zijn met wat je met je blog wil, blijft de onzekerheid op de loer liggen. Dat houdt je scherp :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *