Roparun(ning) 2015

Running for Heroes ANNEAU1989
Ik zei jaren terug dat ik ooit eens deel wilde nemen aan de Roparun, maar ooit wordt opeens dit jaar. Een vriend van mij belde me laatst op en vertelde over hun Roparun plannen. Zijn team, genaamd Running for Heroes, kwam een hardloper tekort en zij dachten hierbij aan mij. Natuurlijk zei ik ja, want wat voelt dit als een eer. Een eer om deel uit te mogen maken van het team Running for Heroes en een eer om mijn steentje bij te dragen aan de Roparun.

Hardlopen is niet alleen gezond, het maakt me ook gelukkig. Wekelijks trek ik zonder moeite mijn hardloopschoenen aan en ga ik op pad om al rennend gedachten in mijn hoofd ruimte te geven waardoor nieuwe ideeën, inspiratie en energie ontstaan. Klinkt zweverig (sorry not sorry), het is écht zo. Ik kom voldaan thuis en voel me als herboren: fit & gezond. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Sommige mensen kunnen dit niet (meer) en betekent fit & gezond iets heel anders. Zich fit voelen blijkt opeens niet meer vanzelfsprekend en “gezond” voelen zij zich niet meer. Hierbij denk ik aan mensen die met kanker te maken krijgen. Mensen die ziek worden, ongeneeslijk ziek. Voor deze mensen is er de Roparun.

Wat is de Roparun?
De Roparun is een estafetteloop van Parijs (of Hamburg) naar Rotterdam, waarbij mensen een sportieve prestatie leveren en op die manier geld ophalen voor mensen met kanker. Het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

De totale afstand bedraagt meer dan 500km en maximaal acht hardlopers (binnen een team) verdelen deze afstand. Elke loper loopt dus intotaal zo’n 1 1/2 marathon binnen 48u. Daarnaast bestaat het team uit fietsers, die de lopers begeleiden, chauffeurs, die zorgen dat de rest van het team van punt A naar punt B komt en verzorgers, voor de lopers en fietsers omdat de inspanning groot is. Jaa, de Roparun is een enorme, maar prachtige organisatie. Zowel tijdens, als voor de Roparun. Want het doel is natuurlijk geld binnen halen voor het goede doel en dat gebeurd in de voorbereiding. Elk team doet zijn uiterste best om door verschillende acties zoveel mogelijk geld op te halen. Zo ook het team Running for Heroes.

Het team: Running for Heroes
Twee vrienden, één idee: met een eigen team deelnemen aan de Roparun. Het idee ontstond vorig jaar en kreeg verder vorm toen ze dit idee deelden met vrienden: team #339 werd al snel geboren. Dit team is al maanden bezig met de voorbereidingen, van routes uitstippelen, tot sponsoring, tot acties, tot geld inzamelen. Alles in het teken van de Roparun. Alles in het teken van zorg bieden aan mensen met kanker. Help jij ons mee een mooi bedrag op te halen? Hoe groot of klein ook, alle beetjes helpen. Geef een donatie op (IBAN) NL91 SNSB 0903 4113 18 t.b.v. R.M. Stassen.

Merci, merci beaucoup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *