Utrecht: Stan & co

IMG_0295Wil je de middag beginnen met een cappuccino aan de bar om vervolgens plaats te nemen aan een tafel om heerlijk te dineren? Of juist andersom: eerst een hapje eten om vervolgens nog lekker na te kletsen met een glas wijn aan de bar? Het maakt niet uit, het kan allemaal bij Stan & co, een van dé hotspots van Utrecht.

Stan & co onderscheidt zich van andere cafeetjes in Utrecht door zijn uitstraling. Al het personeel loopt in spijkerbroek en ruitjesblouse, en sommige zelfs met het kleine detail van een bretels eroverheen. De (meeste) mannen hebben een stoppeltjes baard en de vrouwen een hoog knotje. Oog voor detail qua kleding en dat maakt de sfeer direct ook enorm goed. In de zomer heeft Stan & co een klein terras, maar in de winter zou ik even binnen stappen en plaatsnemen aan de prachtig grote(!) bar. Er is voldoende plek om daar gezellig met vrienden een borrel te drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om aan de zijkant een rustiger plekje op te zoeken.

IMG_0281 IMG_0282

Wil je er blijven hangen om een hapje te eten? Zeker doen, want ook die mogelijkheid heeft de keuken van Stan & co. Je hebt keuze uit verschillende gerechten, van een rib eye tot cote de boeuf. Maar ook vis, gevogelte en groenten zijn opties. De gerechten (en zelfs het brood) worden bereid door gebruik te maken van de (Josper) grill. Hierdoor hebben veel gerechten een unieke smaak en geur, en ja, dat proef je. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een pasta of salade. Bijvoorbeeld een gezonde quinoa met paddenstoelen, rucola en noten of de salade met huisgerookte zalm, ansjovis en rode ui.

IMG_0288 IMG_0289

Jaa, ik ben fan, verliefd en een trouwe bezoeker. Zeker op vrijdag, want bij Stan & co begin je je weekend extra goed. De sfeer is er fijn, de uitstraling fantastisch. Het enige wat nog rest is goed gezelschap en gezellige gesprekken en je bent van een gouden combinatie verzekerd.

Stan & co
Ganzenmarkt 16a, Utrecht

IMG_0283

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *