Mijn visie op “the natural life”

Hét ultieme dieet bestaat in mijn ogen niet. Voor mij geldt dat je gezond bezig bent als je gewoon normaal doet, ook wel the natural life. Een gezonde leefstijl is in mijn ogen niets meer of minder dan bewust op je voeding letten. 100% healthy food? Nee. Ik kan het niet en ik wil het niet. Met bewust op je voeding letten, bedoel ik weten wat en hoeveel je eet en hier een balans in vinden. Makkelijk? Nee. Zeker niet. Er zijn dagen dat ook mijn balans ver te zoeken is. Ik begin met een uitgebreid ontbijt, ga vervolgens ergens lunchen en bestel naast een verantwoord broodje toch die cappuccino (met appelgebak) toe en ben ook altijd in voor een goed glas wijn met borrelhapjes. Liefst Franse kaasjes, daar mag je me voor wakker maken. Ook nog lekker uiteten? Jaa, graag. Ook daar is nog ruimte voor. Of nee, daar maak ik plek voor, een vol gevoel ken ik niet. En toch noem ik mezelf gezond.

Een gezonde leefstijl is in mijn ogen niets meer of minder dan bewust op je voeding letten.

Wat is voor mij “the natural life”?

Een gezonde leefstijl heeft in mijn ogen alles met bewustzijn te maken. Dat komt omdat ik me bewust ben van mijn voeding. Ik eet alles wat ik lekker vind, maar probeer er wel een gezonde balans in te houden. Als ik ongezond eet, geniet ik van elke hap, maar ben me ook bewust dat er ook een moment moet komen waarop ik moet stoppen. Nee zeggen doe ik niet, me inhouden doe ik wel. Dat ene koekje, chocolaatje, wijntje, geeft niet. Die tweede, en daaropvolgende wel. Het gaat in mijn ogen om die balans. Je gelukkig voelen met wat je eet en de hoeveelheid die je eet. Op een natuurlijke manier er mee bezig zijn. Geen strenge, moeilijke diëten, maar jezelf de (verantwoorde) keuzes laten maken. Kortom: the natural life.

Voldoende voeding & genoeg beweging

Oh, en wat ook werkt: veel sporten. Zeker nu ik in training voor de marathon merk ik dat (veel) voeding enorm belangrijk is. Ik mag, nee moet meer eten. En het liefst de juiste producten met de juiste energie. Al houd ik me daar op dit moment (nog) niet echt mee bezig. Ik geniet van vele pasta’s en schenk er regelmatig een glas rode wijn bij in. Gewoon omdat het kan, omdat ik het van mezelf mag. Want door de vele km’s en hoeveelheid eten, ben ik in balans. Al is het misschien niet geheel volgens het “gezonde” boekje, ik voel me goed en gezond. En daar draait het om.

Wat is voor jou een gezonde leefstijl?

Liefs, Annemieke

2 Comments

  • 100% gezond eten lijkt me helemaal niks, dan ontzeg je jezelf echt veels te veel. Een taartje op z’n tijd moet prima kunnen natuurlijk. Ik kan me dus helemaal vinden in jouw visie. Al moet ik voor mezelf weer strenger zijn, meer in balans komen en wat afvallen. Maar dat komt wel weer, ik werk eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *