Travel: Curaçao

DSC00772Nog geen twee weken terug uit Barcelona en alweer het verlangen voelen naar een nieuwe reis, een nieuw avontuur en een nieuwe dosis herinneringen straks. Nee, reizen kun je nooit vaak genoeg doen en in mijn ogen is het elke euro meer dan waard: travel is the only thing that makes you richer. Even weg uit je dagelijkse routine. Niet om te vluchten, maar om te ervaren dat de wereld nog zoveel mooier is dan je dagelijkse omgeving. Het idee dat Curaçao de volgende reisbestemming zou worden, was er al enkele weken. Een week lang genieten van zon, zee & strand en nu ik dit type denk ik, zon, zee & strand? Ik heb mezelf wel eens horen zeggen dat ik meer van actieve reizen houd, dan van ultiem relaxte reizen. Klopt, die zelfkennis is ook niet veranderd, maar soms mag je jezelf best belonen na een drukke periode. En hoe kan je dat beter doen dan met het boeken van een nieuwe reis? Precies.

DSC00825

Niets is fijner dan het boeken van een ticket en uitkijken naar een nieuwe bestemming. Dat deed ik vorige week woensdag. We hadden ‘s avonds vrienden op bezoek, aten samen, openden een fles wijn en fantaseerden gezamenlijk over toekomstige reisplannen. Al snel kwam Curaçao als wens weer naar voren en vroegen we ons af waarom we nog niet geboekt hadden. Ja, waarom eigenlijk niet. De laptop werd opengeklapt en nog geen 15min later was alles geregeld. Spontane actie? Nee, deze wens was er al langer. Dus waarom uitstellen als het in no-time geregeld kan zijn.

Gevolg was dat de avond van fantaseren over een volgende reis, veranderde in fantaseren over Curaçao. Een azuurblauwe zee, parelwitte stranden, proosten met koude wijnen en cocktails, diners met zonsondergang en ongetwijfeld nog veel meer. Jaa, een heerlijk gevoel, zeker met de gedachte dat buiten de temperatuur onder het vriespunt zakte.

Het enige nadeel van boeken is dat je weet wanneer je (precies) vliegt. Aan de ene kant fijn omdat je ergens naar uit kunt kijken, maar aan de andere kant ook het besef dat het nog even duurt, aangezien ik het liefst vandaag nog mijn koffers pak. We vliegen (pas) in april, dus tijd genoeg om tips te verzamelen over de must-visits. Ben je onlangs in Curaçao geweest en wil je graag je tips/link naar je blog delen? Ik lees het heel graag in de comments en droom ondertussen alvast weg bij de foto’s die een vriendin me toestuurde.

DSC00796 DSC00820 DSC00802

5 Comments

  • Oeh, Curacao lijkt me zo’n onwijs fijne bestemming! Wij wilde er in januari naartoe, maar toen kreeg de koop van ons nieuwe huis meer prioriteit. Volgend jaar januari dan maar? ;-) Gaaf dat je uiteindelijk vrij spontaan geboekt hebt, mooi is dat. Geniet van alle voorpret!

  • Curacao lijkt me zo mooi! Een collega is er ook geweest en die kwam ook met hele fijne verhalen (en foto’s, jaloersmakend!) thuis! Heb helaas geen tips voor je. Alhoewel… Tip 1: geniet van de voorpret en Tip 2: Geniet van de zon & zee, het eten en het waarschijnlijk heel relaxte sfeertje Tip 3: Neem minstens 3 bikini’s mee ;)

  • Curacao is heeerlijk!<3 Ik ben er vorige zomer geweest, helaas nog niet veel over geblogd maar dat komt de komende tijd! Grootste tip vond ik toch wel om een auto te huren, zonder is bijna niet te doen (wisten wij niet van tevoren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *