Travel tips: Barcelona

IMG_0114Barcelona, alweer acht jaar geleden liep ik een dagje in je rond. Toen hartje zomer, nu drie dagen in de winter. Al kan ik het geen winter noemen. Het vliegtuig landde om 9.00u ‘s ochtends en toen prikte de felle zon al door de ramen heen. Nee, zeker in de zon was het gevoelsmatig geen winter. Tijd om mijn zonnebril erbij te pakken en naar het hotel te gaan. Inchecken en op naar hartje Barcelona!

IMG_0135

Van het vliegveld naar het centrum
Op het vliegveld aankomen is een, er weer wegkomen is twee. Je hoeft je daar alleen echt geen moment druk om te maken. Er rijden (twee verschillende: T1 & T2) Aerobussen van airport naar centrum die op verschillende plekken stoppen. Check even waar je hotel precies ligt en kijk welke Aerobus het dichtst in de buurt stopt en stap in. Kaartje kopen kan bij de bushalte op het vliegveld en de bussen rijden om de 15 a 30min, dus in no-time sta je met je koffer in te checken bij je hotel. Ideaal, snel en heel eenvoudig.

IMG_0142

Toeristische spots
Als je aan Barcelona denkt, denk je al gauw aan Parc Guell, Sagrada Familia, La Rambla, de combinatie van strand en stad & Camp Nou. Deze spots stonden dan ook op ons lijstje, behalve de laatste. Ook dat is zeker een aanrader, maar ik was er al eens geweest.

Parc Guell
Vanaf ons hotel pakten we bus 24 en stapten ruim een half uur later uit. Parc Guell zelf is klein, maar erg mooi. Zelfs de kleinste details vallen op en maken van al het mozaïek een prachtig geheel. Om en rond Parc Guell ligt als het ware nog park waar je zonder ticket kunt rondwandelen. Hopelijk word je niet moe bij de gedachte (meerdere) trappen op te lopen, maar het brengt je bij een prachtig uitkijkpunt over de stad. Zeker met mooi weer geeft het je de perfecte spot voor een toeristische #selfie met Barcelona op de achtergrond.

Sagrada Familia
Dé toeristische must-visit van Barcelona, ondanks dat het nog steeds in de steigers staat en dat blijft komende jaren ook nog wel even zo. Zoals de voorspelling nu is verwachten ze rond 2026 klaar te zijn, maar of dat lukt… Ag, het heeft ook wel wat. Denk aan de Sagrada Familia, denk aan steigers en je krijgt er veel meer voor terug. Het is prachtig! Tip hierbij is wel om van te voren online je ticket te boeken, zodat je een enorme wachtrij kunt ontlopen om de Sagrada Familia van binnen te bezoeken. Daarnaast kan ik je aanraden om in een van de cafeetjes om en rond de Sagrada Familia een koffie te bestellen, zodat je heerlijk warm (van binnen in de winter of buiten in de zomer) het bouwen een tijdje kunt aanschouwen.  Fascinerend om te zien.

La Rambla
De bekend(st)e straat van Barcelona met zijn kraampjes, terrasjes, levende standbeelden, marktkraampjes etc. Toen ik hier enkele jaren terug in de zomer overheen liep, was het naar mijn herinnering veel drukker. Nu, in januari viel het qua drukte mee. De Ramblas begint (vlak) bij een boulevard met palmbomen en een stukje verder het strand. Volg je de Ramblas de andere kant op dan kom je uiteindelijk uit Passeig de Gracia en Carrer Gran de Gracia. Dé grote winkelstraat in Barcelona, met winkels zoals Mango, ZARA, Nike-store, maar ook de grotere merken zoals Burberry, Hilfiger, Guess etc. Als je van shoppen houd, weet je waar je moet zijn.

Parc Montjuïc
Ten zuidwesten van de stad Barcelona ligt Parc Montjuïc, waar een hele mooie wandeling (op hoogte) ligt. Wil je de drukte van de stad dus even ontvluchten, pak dan de metro naar Montjuïc. Je kunt vervolgens overstappen op een kabelbaan naar boven, maar heb je enige conditie dan is het wandelend ook prima te doen. Je komt boven bij een kasteel, een kust verdedigingsoord. Hier kun je omheen lopen wat je een enorm mooi uitzicht geeft over de haven van Barcelona. Tevens is deze route ook een route voor sporters, want op verschillende punten staat de afstand aangegeven en wordt er op borden uitgelegd welke oefeningen je kunt doen als work-out.

Stad & Strand
Het ene moment bevind je je in een drukke winkelstraat en het volgende moment sta je op het strand en kijk je uit over een prachtig helderblauwe zee. Helaas is het in januari geen strandweer, maar zonsondergang op het strand beleven blijft mooi, welk jaargetijden dan ook.

IMG_0223 IMG_0151

Overnachten in Hostal Centric
Loop je rond met de vraag “Where to stay when I’m visiting Barcelona?”, zoek dan niet verder. Tijdens mijn citytrip in Barcelona verbleef ik in Hostal Centric, een klein, mooi hotel in het centrum van Barcelona. Op nog geen 10min wandelen sta je op La Rambla en in 20min kijk je uit over het strand. Overal om je heen bevinden zich spots waar je heerlijk kunt ontbijten en ook diner mogelijkheden in overvloed. Ja, ik werd enorm verrast, zeker vanwege de prijs voor een kamer in hartje centrum.

IMG_0220

Traveltips voor Barcelona in het kort: 
– Ik bezocht Barcelona in de januari (hartje winter dus). Het is buiten koud, maar het voelt anders aan als in Nederland. Neemt niet weg dat een dikke trui/jas geen overbodige luxe is. Als de zon zich laat zien, wordt het al snel (aangenaam) warm. Dus wees voorbereid: neem winter- en zomerkleding mee (maar laat je zwemkleding thuis). Spanje is natuurlijk niet het hele jaar door heerlijk warm, maar écht koud zoals in Nederland, nee.
– Het openbaar vervoer in Barcelona is goed. Maak gebruik van bussen en metro’s en je reist in no-time van punt naar punt. Koop hiervoor een T-10 kaart. Dit is een 10-ritten kaart en is voor iedereen geldig, dus je kunt deze kaart delen met meerdere personen.
– Houd je van vis? Ga dan niet naar huis, voordat je paella hebt gegeten.
– Houd je van wijn? Bestel sangria op het terras.
– In 2u vliegen (vanaf Nederland) ben je in Barcelona en kan je genieten van een totaal andere cultuur.

Jaa, een citytrip naar Barcelona; zeker een keer doen!

IMG_0231 IMG_0241

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *