Running in Barcelona

IMG_2436
Ik had er zelf al aan gedacht, maar het was mijn moeder die me een dag van te voren er nog weer even aan herinnerde: “pak je ook je hardloopspullen in?”. Het leek niet alleen mij, maar ook haar een geweldig plan om ‘s ochtends te gaan hardlopen in Barcelona. Dus running gear mee, de km’s stippelen we daar wel uit. Mijn ervaring & tips om hard te lopen tijdens een citytrip.

Neem je sportkleding mee.
OK, nogal een open deur, maar zonder sportkleding kom je niet ver, tenzij je besluit het erop te gokken om eerst nog een nieuwe outfit te shoppen waar je in kunt gaan sporten. Dus check bij het inpakken of je je sportkleding hebt en het belangrijkste nog: je hardloopschoenen. Ik vergat mijn hardloopjasje in te pakken. Oops, want zeker ‘s ochtends kan het nog wel eens koud zijn. Gelukkig was dat in Barcelona niet het geval. Het was daar op dat moment voor mijn gevoel lang niet zo koud als in Nederland. De temperatuur (in januari) lag rond je 10 graden, dus in een t-shirt was het prima lopen. Maar zorg dat je nooit voor onaangename verassingen komt te staan, doordat je iets ben vergeten en/of dat het toch kouder is dan je denkt. Zou zonde zijn als je daarom niet kan gaan hardlopen, als je je dat hebt voorgenomen.

Stippel een route uit.
Lopen in een onbekende omgeving kan even spannend zijn. Maar als je een kaartje, je telefoon en een goed navigatiegevoel meeneemt, kan er weinig gebeuren. Stippel van te voren een route uit via bekende plekken. Zeker in een grote stad staan vaak de bekende toeristische hotspots op borden aangegeven. Volg vervolgens de bordjes en je loopt heel eenvoudig van plek naar plek. Lukt dit niet, dan is het kaartje geen overbodige luxe. Soms moet je even de route zoeken. Bepaal waar je staat, waar je naar toe wilt en door steeds kleine stukjes te lopen ontdek je vanzelf weer waar je (op de kaart) bent en vind je de route vanzelf weer terug.

Gaan en genieten.
Het moment dat ‘s ochtends de wekker gaat is misschien niet het meest fijne moment. Geef jezelf even de tijd om rustig wakker te worden en bedenk je dat het hardlopen écht heel fijn gaat zijn. Zie het niet als een training, maar als een mogelijkheid om heerlijk, rustig hard te lopen en al lopend de stad te verkennen. Ik weet dat er genoeg redenen zijn om je nog weer om te draaien in bed, je sportspullen in je tas te laten zitten en hoe fijn het kan zijn om nog een uurtje verder te slapen. Maar weet ook dat dit gevoel niet opgaat tegen een rondje hardlopen, in een nieuwe stad, vol nieuwe indrukken, uitzichten en ervaringen. Écht, je bent een enorme runnershigh verzekerd als je gaat en hoe fijn is het uitgebreide ontbijt, nadat je al lekker hebt gesport? Precies. Gaan en extra genieten!

Rondje van 10K in Barcelona
Vanaf ons hotel vertrokken we richting La Rambla. Aan de eind van de La Rambla liepen we onder een lange rij palmbomen (met de bocht mee; Moll de la Barceloneta) richting Placa del Mar. Links afbuigen en over het strand richting Parc de la Barceloneta. Links af door het Parc en aan het eind weer links, om langs de grote (auto)weg richting stoplichten te lopen. Rechtsaf oversteken bij metro Barceloneta, even rechtdoor lopen om vervolgens weer rechtsaf te slaan naar het Parc de la Ciutadelle. Hier bevindt zich een mooie vijver met veel trappen eromheen. Een prima plek voor een extra work-out. Vervolgens je weg vervolgen door het park richting de Arc de Triomf. Hieronder doorlopen en links aanhouden, over de Ronda de Sant Pere. Deze helemaal uitlopen tot aan de Universiteit en we waren weer terug bij ons startpunt.

1 Comment

  • Heb ook altijd de voornemens om naar iedere bestemming mijn loopschoenen en loopkledij mee te nemen … Altijd eindigt het verhaal bij aankomst: loopschoenen en loopkledij hebben de weg naar de bagage niet gevonden. Altijd een gemiste kans om een stad al lopend te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *