Health Tips: Twee pasta recepten

ANNEAU1989 Pasta ReceptenZeker nu ik weer in training ben voor de marathon, staat er regelmatig een bordje pasta op het menu. Pasta, in al zijn soorten en maten, telkens weer te vinden in verschillende sauzen, ik houd ervan. Maar er zijn twee recepten die mijn voorkeur hebben. Ik ontdekte ze laatst (via de AH-app, fijne uitvinding) en sindsdien gaat er bijna geen week voorbij dat ik er niet aan denk om een van de twee klaar te maken. Bij deze voor de pasta (& sport) liefhebbers: twee overheerlijke, makkelijke recepten voor een gezond bordje koolhydraten.

Pasta met tonijn
Ingrediënten: pasta (naar keuze), vier (kleine) tomaten of twee grote vleestomaten, blikje tonijn in olie, een (grote) ui en twee teentjes knoflook, vier tl (gesneden) groene olijven, twee tl kappertjes, rode peper, chilipoeder, peper & zout. Optioneel: zwarte olijven tapenade.

Kook de pasta gaar. Snijd ondertussen de ui in stukjes en pel de teentjes knoflook. Giet wat olie (uit het blikje tonijn) in een pan en verhit deze. Fruit hierin de ui en pers de knoflookteentjes. Snijd een rode peper fijn en voeg deze toe. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze erbij in de pan. Gesneden olijven en kappertjes erbij en (goed) warm laten worden. Kruid het geheel naar smaak met wat chili poeder, peper & zout. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles door elkaar en verdeel de pasta met saus over de borden. On top verdeel je de (uitgelekte) tonijn en schep je er een theelepel zwarte olijven tapenade op. Et voila, eetsmakelijk.

Pasta met rode wijn
Ingrediënten: pasta (naar keuze), (50ml) rode wijn, vier (kleine) tomaten of twee grote vleestomaten, gehakt (optioneel), een (grote) ui en twee teentjes knoflook, vier tl (gesneden) zwarte olijven, twee tl kappertjes, rode peper, peper & zout. Optioneel: geraspte (oude) kaas.

Kook de pasta gaar. Snijd ondertussen de ui in stukjes en pel de teentjes knoflook. Fruit de ui in een verhitte pan en pers de knoflookteentjes. Snijd een rode peper fijn en voeg deze toe. Doe het gehakt erbij in een pan en rul dit bruin. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze (als het gehakt gaar is) erbij in de pan. Gesneden olijven en kappertjes erbij, giet de rode wijn eroverheen en (goed) warm laten worden. Kruid het geheel naar smaak met wat peper & zout. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles door elkaar en verdeel de pasta met saus over de borden. On top nog wat geraspte kaas; Et voila, eetsmakelijk.

Photos by: Etsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *