Hotspot in Barcelona: Flax & Kale

ANNEAU1989 Flax & Kale Restaurant BarcelonaAls ‘s ochtends om 3.30u de wekker gaat omdat je in alle vroegte vliegt, dan voelt de dag heerlijk lang. Het geeft je alle tijd om rustig in te checken in je hotel om vervolgens de stad in te duiken voor een bak koffie en/of lunch, want het is nog maar 12u. Er liggen nog heerlijk wat uren city spotten voor je, dus op het gemak bekijk je kaart en hotspots waar je naar toe wilt. Zo ook afgelopen dagen in Barcelona. In no-time voelde ik me “geland” in een nieuwe stad en genoot van de zon en het ontdekken & ervaren van nieuwigheid. Van toeristische plekjes, naar kleine, smalle steegjes. En van koffie drinken met uitzicht op de Sagrada Familia, door naar de boulevard en het strand met zonsondergang. Ja, het was een drukke, volle, maar heerlijke eerste dag, wat me deed uitkijken naar de andere dagen. Waar ik echter ook naar uitkeek was een heerlijk dinner, want niets is zo fijn om na een lange dag city spotten ergens neer te strijken en uitgebreid bij te kletsen en alle indrukken even te laten bezinken. Toevallig liepen we tegen de volgende hotspot aan: Flax & Kale. De grote ramen maakten dat je een blik naar binnen kon werpen in het restaurant en dat gaf direct een warme uitnodiging. Nog even op de menukaart kijken en toen ik daar een blik op wierp was ik helemaal enthousiast: een healthy restaurant.

IMG_0179 IMG_0182 IMG_0184
IMG_0177
IMG_0186
Flax & Kale is een healthy flexitarian restaurant. Als je de kaart openslaat, word je verwelkomt door de tekst: “Eat better – Be happier – Live longer”, een goede binnenkomer. Na een korte introductie die ze beëindigen met: “Welcome to the fascinating world of Tasting + Healthy + Sustainable food!” word je wegwijs gemaakt in de kaart die je laat zien dat ze Raw-Food (RF), Plant-Based (PB), Gluten Free (GF) & Oily Fish (OF) serveren. De afkortingen staan duidelijk vermeld bij alle gerechten, die het je heel gemakkelijk maken om een bewuste keuze te maken. Of de keuze juist is, that’s up to you, smaken verschillen natuurlijk, maar wil je lekker, gezond en een tikkeltje luxe eten, dan ben je hier zeker op het juiste adres. Zo staan kale (boerenkool) chips als voorgerecht op het menu, heb je keuze voor het main menu uit bijvoorbeeld green power ravioli, red quinoa salad en supertagliatelle en als je nog een plekje over hebt zijn ook de desserts niet mis met zijn healthy cakes (choco banana cake en toasted coconut cake) & fruit met superfoods (apple crumble gluten-free cake). Ja, wij hebben heerlijk gegeten, genoten van de vriendelijke bediening en oog voor healthy details te vinden in het gehele restaurant (zowel het eten, als de aankleding). Love love love it; een echte aanrader.

Flax & Kale
C/ Tallers 74B (Cantonade Gravina)
Placa Castella – Ciutat Vella – Barcelona

Flax & Kale: Instagram account.
Klik hier voor een kijkje op de kaart(en).

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *