Rotterdam Marathon 2015

Marathon Rotterdam 2015
Waar ik een tijdje terug nog schreef dat ik twijfelde, zeg ik na de halve marathon van zondag heel hard “JA!” als je me vraagt of ik in training ben voor de Rotterdam Marathon 2015. Dat ik dit kan heb ik vorig jaar laten zien en dat ik dit wil, daar is geen twijfel (meer) over mogelijk.

Waar ik vorig jaar al maanden met de gedachte liep, kwam ik dit jaar niet tot een besluit. Ik wilde wel, maar weet ook uit eigen ervaring dat het trainen voor een marathon wel even iets anders is. Het vraagt veel van je, zowel van je lichaam als van je omgeving. Met name de lange duurlopen vragen veel energie en dan is het aan te raden om daar qua voeding, ritme en planning rekening mee te houden. Iets wat niet altijd makkelijk is, maar tegelijkertijd ook hetgeen is wat het zo ontzettend leuk maakt. De ultieme uitdaging die je aan gaat met jezelf en je mogelijkheden gaf mij vorig jaar zoveel, dat ik me afvroeg waarom ik die uitdaging niet nog een keer aan wilde gaan. Ergens wist ik het antwoord al lange tijd, maar me ook daadwerkelijk inschrijven, dat liet nog even op zich wachten.

Al nam dat mijn motivatie en enthousiasme niet uit handen. Sinds enkele maanden loop ik weer vol enthousiasme drie keer per week en heb ik mijn kilometers weer opgebouwd. Waar ik in de zomer met gemak een 10km liep, loop ik nu “met gemak” weer een halve marathon. De lange afstanden voelen weer vertrouwder aan en ik kijk er naar uit ze nog verder op te bouwen. Weer een 25km lopen, toewerken naar die 30km en als laatste de 35km als generale voor de marathon. Het is zwaar, maar de weg naar de marathon is misschien nog wel mooier dan de marathon zelf. Dat klinkt misschien gek, maar niet voor lopers voor wie hardlopen écht een passie is (of zeg ik nu iets geks, loopmaatjes?). Sporten en hardlopen geeft mij zoveel voldoening. Met name die combinatie van rust vinden tijdens een run of work-out en de boost aan energie die het me vervolgens oplevert, zijn zo ontzettend fijn. Natuurlijk, er zijn momenten dat ook ik geen zin heb, maar iets in me weet dat ik een enorm gevoel van geluk ervaar als ik ga hardlopen. Dus ja, alle trainingen voor de marathon, I’m so ready for you! Om nog maar niet te denken aan het moment dat ik weer op de Coolsingel mag lopen. Een moment dat ik in woorden heb proberen te omschrijven, maar als ik het terug lees, zoveel meer gevoelens oproept dat ik niet snap waarom ik niet eerder dit besluit heb genomen. Het is tijd voor een herhaling, het is tijd voor (de training voor) Rotterdam Marathon 2015! En hierbij mijn bevestiging van inschrijving.

Rotterdam Marathon 2015 ANNEAU1989

Komende weken deel ik op ANNEAU1989.com mijn gebruikelijke trainingsweken, waarin de voorbereiding op de Rotterdam Marathon centraal staat. Lees (en loop) je mee?

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *