Halve marathon: check

Halve van Westvoorne 04-01Ondanks dat ik pas om 2.00u in mijn bed lag en om 8.00u mijn wekker weer ging, hield het me niet tegen om het lopen van een halve marathon te skippen. De lucht was strakblauw, het weerbericht vertelde me dat de temperatuur zou gaan stijgen naar heerlijk hardloopweer en de gedachten dat de route deels over het strand en deels door duinen zou gaan, deed me zonder enige moeite opstaan. Goodmorning 21K; let’s do this!

Halve van Westvoorne Dailylin ANNEAU1989

Enkele weken geleden stuurde Lin me een berichtje met de vraag of ik ook de Halve van Westvoorne ging lopen. Het idee was er wel, maar een concreet plan nog niet, totdat we bedachten samen te gaan lopen, want hoe fijn kan het zijn om lange duurlopen samen te lopen?! Nou ik kan je verzekeren: heel fijn.

Aankomend bij de start moest ik nog even last-minute een startnummer scoren en omkleden (heldin slechte voorbereiding eerste klas), wat aanvoelde als een snelle warming-up. Het tijdgebrek voedde mijn zenuwen, maar die verdwenen gelukkig snel toen we met zijn allen naar de start liepen. Nieuwe, maar ook bekende gezichten, een enorm goede sfeer, prachtig weer, een mooie omgeving, ik voelde aan alles dat deze 21km meer dan mooi zouden worden. Met Lin had ik het er van te voren al over gehad dat we rustig wilde lopen en ook de loopmaatjes van Lin (Lisa, Jeroen & Joanne) vonden dit een prima plan. Met een pace rond de 6.00min/km was er alle tijd voor gesprekken waarin veel herinneringen aan ieders marathon-ervaring naar boven kwamen, runningselfies werden gemaakt en momenten off road werden gelopen om een trailtraining te creëren. We liepen en genoten samen en zeiden meerdere keren tegen elkaar dat er niets boven een race zoals deze gaat: zon, strand, gezelligheid en hardlopen.

Voor mijn gevoel vlogen de km’s voorbij en bleef de echte vermoeidheid in mijn benen uit. Natuurlijk voelde ik de laatste km’s, zeker tijdens de kleine klimmetjes door de duinen en het mulle zand. Maar over het algemeen voelden mijn benen super en ook mentaal voelde ik me sterk. Het vertrouwen in mezelf, mijn uithoudingsvermogen en mijn conditie is terug en ik heb het gevoel dat er meer in zit dan dit.

Met een grote glimlach reed ik ‘s middags naar mijn ouders om letterlijk in een warm bad terecht te komen. Niets fijner dan dat, dromend over een volgende duurloop.

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *