Positive thinking

Ger_byLauraBausch12Ik geef toe, ik zit vol positiviteit, maar ik heb soms ook mijn donkere dagen. Dagen waarop ik de wereld toch een beetje anders zie, dan die in werkelijkheid is. In werkelijkheid ben je prachtig ook al regen je en bent je koud. Maar soms ben je gewoon grauw, grijs en donker en lukt het je met moeite om een zonnestraal door dit wolkendek te prikken. Hoe het ook zij, positief denken helpt om deze zonnestraal te zien en ervoor te zorgen dat er na een slechte dag, weer een mooie, zonnige dag volgt. Ik geloof er in en ik ben ervan overtuigd dat als je positief probeert (mee) te denken, alleen of samen met anderen, je vanzelf positiever wordt. En daarmee wil ik niet zeggen dat negativiteit er niet mag zijn. Tuurlijk, je mag (beter nog: moet) soms gewoon even huilen, schreeuwen, praten of stil zijn als dat voor jou werkt. Maar na regen, komt zonneschijn. Een positieve gedachte, maar waar.

The more you teach positive ideas to others, the better you learn them yourself.
Als je positieve gedachten met anderen deelt, leer je er zelf (ook) van. Tijdens mijn werk (als verpleegkundige en gezondheidswetenschapper in de GGz) haal ik veel voldoening uit de gesprekken die ik voer. Soms geef ik een advies, maar het liefst laat ik iemand het advies hardop tegen zichzelf zeggen. Door (hardop) uit te spreken wat je denkt, voelt, hoort of ziet, neem je een ander mee en leer je die ander iets nieuws. Of het goed is, beter kan of anders moet, dat is een volgende vraag, maar positieve dingen (hardop) benoemen die je ervaart, kan jezelf en de mensen om je heen een goed gevoel geven.

An arrow can only be shot by pulling it backward. So when life is dragging you back with difficulties, it means that it’s going to launch you into something great.
It’s about ups & downs. De ups zijn er gelukkig meer dan de downs (let’s be positive), maar met beide heb je te maken. Het is de kunst om uit iets negatiefs, iets positiefs te halen. Soms niet altijd gemakkelijk, maar het kan wel. Daarmee wil ik niet zeggen dat verdriet, irritatie, boosheid of andere vervelende gevoelens er niet mogen zijn. Sterker nog, die moeten er zijn en moet je voelen om er van te leren. Om slimmer en sterker van te worden. Soms moet je een stap terug, om twee stappen vooruit te kunnen zetten. Ook al komen er moeilijkheden op je pad, heb er vertrouwen in dat het beter, mooier of groter wordt.

Be your own cheerleader. Take note of your own progress, your perseverance and your inner strength. Be affirming and kind to yourself, believe in yourself.
Er voor anderen zijn is in mijn ogen heel waardevol, maar je moet soms ook voor jezelf kiezen. Je eigen cheerleader zijn, je zelf aanmoedigen tijdens het werken aan doelen die je voor jezelf hebt opgesteld. Als anderen het niet (direct) doen, waarom zou je dan gedemotiveerd raken? Je kunt jezelf ook aanmoedigen en anderen laten zien dat je (al) progressie hebt geboekt. Je bent zo(veel) sterk(er) als je in jezelf en je eigen kracht gelooft. Heb je een doel voor ogen, geloof erin, geloof in jezelf en ga er voor. Als jij er namelijk al niet in gelooft, waarom zouden anderen dat dan doen. Maar omgekeerd, als jij ergens 100% voor gaat dan krijg je vanzelf meerdere cheerleaders langs de kant, omdat jouw (positieve) energie echt niet onopgemerkt blijft.

Think positive. Niets is onmogelijk.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *