Plannen voor 2015

ANNEAU1989 Moodboard 2015Nog even en de champagne mag weer ingeschonken worden om te proosten op een nieuw jaar. Proosten op voornemens waar je vol zelfvertrouwen van zegt dat je ze gaat waarmaken. Proosten op voornemens waarin je gelooft en waar anderen in geloven met wie je het champagneglas heft. Je hebt je voornemens niet voor niets opgesteld, je bent ervan overtuigd dat je dit kan. Lichtelijk aangeschoten vertel je over je plannen, althans zo lijkt het, want je bent niet aangeschoten, nee, het is je enthousiasme die ongekend groot is. Ergens zat er nog een twijfel, maar die verdwijnt met de minuut dat 00.00u dichterbij komt. Wat je aan het begin van de avond nog niet hardop durfde te zeggen, komt er om 00.00u als vanzelf uit: “Lieve mensen, dit zijn mijn plannen voor 2015”.

Start now, not tomorrow & Don’t let your dreams just be dreams
Niet denken/dromen, maar doen. Ik heb een talent voor dromen, maar ik mag wel wat meer tot actie komen. Ideeën vorm geven, ze concreet maken en ze zichtbaar laten zijn. Voor mezelf, en voor anderen. Ik heb gemerkt dat hoe meer je vertelt, hoe meer je leert. Anderen luisteren, geven reactie, positief danwel negatief en ik bedank en (be)denk/droom weer verder. Continu opnieuw. Elke dag weer een dag, mogelijkheid, (nieuwe) start om dromen te verwezenlijken. Dat besef geeft me zoveel, dat ik dat bewust wil vast houden in 2015. Als mijn gedachten alle kanten op vliegen met ideeën, wil ik weer even terug komen bij de realiteit, alles op papier zetten (door het maken van een moodboard of mindmap) en zo rust in mijn hoofd en actie in mijn handen creëren.

ANNEAU1989.com
Je bent er pas sinds oktober, je kost me de nodige uurtjes tijd, maar man wat geniet ik van je. OK, dit is misschien wat overdreven, maar ja, ik durf oprecht te zeggen dat ik het enorm leuk vind om (bijna dagelijks) met je bezig te zijn. 2014 was het jaar dat het idee ontstond, na enkele maanden kwam je online, de afgelopen twee maanden groeide je al en ik ga ervoor je nog (ietsje, laat ik bescheiden zijn) groter te maken. En met groter hoop ik letterlijk groter qua bezoekersaantallen, maar ook groter qua aanbod. Ik heb een idee waar ik enorm enthousiast over ben, alleen wat niet in no-time te realiseren is. OK iets wat vaag, I’m sorry. Maar ik wil, voordat ik concreter word, zekerheid. Bloggen betekent dat alles wat je opschrijft voor iedereen te lezen is. Nu is dat het punt niet, maar dat maakt me wel bewust van wat ik opschrijf. Ik sta achter elk woord en dat wil ik hierbij ook hebben. Een idee is wel iets, maar in werkelijkheid nog niets. Dus zolang het nog geen concretere vormen krijgt, blijft het bij mijn plan hier aan te gaan werken om het (waar) te maken. Wat wel concreet is, is dat ik je onderdeel van dat proces laat zijn. Hier, op ANNEAU1989.com, zal ik deze ontwikkeling met je delen.

Reizen
De foto van de palmbomen symboliseert mijn reisverlangen. Afgelopen jaar maakte ik kennis met Kroatië, Slovenië en Gent en daarnaast bezocht ik voor de zoveelste keer Parijs, een stad welke nooit, maar dan ook nooit verveeld. Met mijn beste gezelschap liep ik uren in de regen onder de paraplu zonder chagrijnig te worden. Genoten we van croissants, pain au chocolat, macarons en Starbucks coffee to go toen we wandelen over de Champs-Elysees en bevestigden we (heel cliche) een slotje op de Pont de Arts.

Komend jaar staan Barcelona, Curaçao en Sevilla (al) op de planning, maar nog genoeg ruimte voor andere ontdekkingen. Want dat is reizen ook. Ontdekken. Een (buiten of binnen)land, mijn eigen stad Utrecht, of juist iets heel anders: mezelf. Wat wil ik, waar wil ik naar toe en hoe kom ik daar. Vragen die ik mezelf steeds vaker stel. Ik heb er niet altijd direct een antwoord op, maar erover nadenken geeft me al heel veel energie. Vergelijk het met op reis gaan en vooraf al onderzoeken wat je allemaal wilt bezoeken en wat je allemaal nodig hebt (in je koffer). Mijn plan is om in 2015 een “nieuwe” bestemming te prikken, mijn reis er naar toe uit te stippelen en mijn koffer in te pakken. Misschien lukt het zelfs wel om in te checken en op te stijgen, wie weet.

Wonen
Een foto van een interieur. Niet mijn interieur, maar wel iets wat aan mijn voorkeuren voldoet. Wit, licht grijs of bruin. Donker groen, hout tinten en warmte. Ja, er mee bezig zijn, er over nadenken, op (onder)zoek gaan naar nieuwe, bijzondere meubels; love it. Om nog maar over mijn nieuwe Funda-verslaving te zwijgen. Wat 2015 gaat brengen qua interieur, wonen of Funda-verslaving, laat ik over me heen komen. Dat er plannen in die richting zijn, maakt me gelukkig.

Hardlopen
Waar moet ik beginnen? Bij de marathon? Nee, daar heb ik al genoeg over geschreven voor mijn gevoel. Dat was mooi, bijzonder, voor herhaling vatbaar, maar hardlopen was afgelopen jaar zoveel meer dan die 42km in Rotterdam. Als ik vooruit kijk naar komend jaar dan hoop ik dat ik dat aankomend jaar weer mag ervaren. Runnershighs, warme douches na koude km’s, het gevoel je hoofd leeg te lopen, de combinatie van zen, moe en trots, grenzen aantikken, anderen enthousiasmeren, motiveren en informeren en het fijne gevoel van voet voor voet, kilometer na kilometer. Ja, het hardlopen gaf me afgelopen jaar zoveel energie, dat ik van plan ben om in 2015 heel veel (meer) km’s te maken.

Ik vier vanavond mijn NYE met vriendinnen. Eerst uitgebreid dineren en bijkletsen, om net voor 00.00u in de stress te schieten en nog net op tijd de champagne uit de koelkast te pakken, de sterretjes in de aanslag te nemen en samen te proosten op een gezond & gelukkig 2015. I’m looking forward, naar vanavond en naar komend jaar. Lieve lezers, tot in 2015.  

6 Comments

  • Beste Anneau1989,
    De blogs die ik van je mag lezen, doen me smullen en geven mij positieve energie. Je weet door je eigen belevingen en gedachte te beschrijven andere in ieder geval mij te motiveren en stimuleren. Eigen zaken aan te pakken, mee door te gaan of juist te stoppen. Je zet aan tot denken en actie. Heel fijn! Beste Annemieke, ga door met je blog en hopelijk kun je je in ontwikkeling zijnde ideeën in 2015 mss wel oogsten. Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2015!
    Liefs Marjolein

  • Mooie doelen! En ik geloof ik je. Ik ‘ken’ je nog niet lang (voor zover je het kennen kunt noemen, haha), maar je straalt zoveel kracht uit. Ik denk dat er mooie dingen op jouw pad gaan komen. :)

  • Wat een heerlijke reizen al op de planning! Sevilla staat op mijn Bucketlist en ook de ABC eilanden trekken me steeds meer. Benieuwd naar je nieuwe jaar, ik blijf je volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *