I am thankful for my struggle

Ger_byLauraBausch05… because without it, I wouldn’t have stumbled across my strength.
Het idee was om vandaag mijn doelen voor 2015 te delen, maar ik voelde dat er nog iets tussen moest. Mijn grootste doel voor 2015 heb ik namelijk (bewust) niet in mijn lijstje van goede voornemens gezet. Dat is namelijk geen doel, geen goed voornemen. Het is een gevoel dat ik heb, waar ik mee om wil leren gaan. Het gevoel van de (on)mogelijkheden na je afstuderen. Ik ben niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste die erover zal schrijven: het voelen van “struggles” na je afstuderen. Ik ben nog maar twee maanden afgestudeerd, maar voel een soort onrust, leegte, struggle. Een struggle met mezelf en met mijn mogelijkheden. Nog “maar” 25jaar jong maar al druk bezig met mijn wensen (qua werk) voor de toekomst. Of ja, ben ik daar wel écht mee bezig? Wat wil ik écht?

Niet terugdenken aan de keuzes die ik heb gemaakt qua studie(s), maar vooruit kijken. Als ik mag dromen, waar droom ik dan naartoe? Waar ben ik goed in en wat kan ik beter aan een ander overlaten? Denken in mogelijkheden, in plaats van in onmogelijkheden. Denken in kansen, in plaats van in beren op de weg. Ik doe eigenlijk niets liever. Mezelf en mijn gedachten laten gaan naar een doel waar ik heel enthousiast van word.

Maar dit is juist hetgeen wat me regelmatig ook benauwd, om weer terug te komen op die struggle. Het ene moment ben ik enorm enthousiast en schrijf ik met volle overtuiging een sollicitatiebrief. Om later teleurgesteld te worden, omdat ik nét niet diegene ben die ze zoeken voor die nieuwe job. OK, accepteren, positief blijven en weer verder zoeken en tegelijkertijd tot de ontdekking komen dat die vacature waarop ik solliciteerde misschien helemaal niet de job was waarvan ik dacht dat die zo goed bij me paste. Het gebeurde mij afgelopen maanden enkele keren en als ik terug kijk ben ik blij met alle afwijzingen. OK, natuurlijk was er eerst een teleurstelling, maar ik probeer de reactie op mijn sollicitaties niet (meer) als afwijzing te zien, maar als een bevestiging dat mijn (droom)baan nog moet komen. Het maakt me sterker. Het maakt dat ik me (nog) bewuster focus op mezelf en mijn wensen. En het maakt dat ik misschien wel iets anders ga doen dan dat ik enkele maanden voor ogen had. Elke afwijzing is er een die me doet beseffen dat ik nog niet de baan heb gevonden die bij me past. De baan die het beste in me naar boven zal halen. De baan waarin ik een beroep doe op alles wat ik in huis heb, zonder dat het moeite kost. Omdat ik iets doe, wat ik écht wil doen, waar ik gelukkig van word. Een baan waar ik zoveel plezier aan beleef dat ik er (bijna) 24/7 mee bezig wil zijn, want dat mag mijn werk met me doen.

Nee, de struggles na mijn afstuderen (waar ik regelmatig last van heb), zijn alles behalve fijn. Maar; Ja, ik ben er dankbaar voor, want het doet me beseffen dat ik mijn eigen kompas nog in mijn handen heb en zelf de richting nog mag bepalen. Ik mag mijn eigen koers bepalen en dat geeft me energie. Welke kant die precies op zal gaan dat zal in 2015 blijken, maar een ding is zeker: recht vooruit.

The struggle you are in today, is developing the strength you need for tomorrow.

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *