Netwerken met Ambitieuze Meisjes

ANNEAU1989 Ambitieuze Meisjes Meet Up 2015 plannen zwDe een zit liever thuis op de bank met een tijdschrift om inspiratie op te doen, de ander is het liefst op pad om nieuwe mensen te leren kennen en zodoende geïnspireerd te raken. Ik houd van beide, al ligt mijn overduidelijke voorkeur bij het laatste. Netwerken om je netwerk uit te breiden. Soms moet ik mezelf na een dag werken wel even motiveren om de deur uit te gaan, maar als ik me eenmaal weer in een omgeving met inspirerende contacten begeef, wil ik nog lang niet naar huis. Niet voordat ik die, en die, en die heb gesproken. Ik houd er niet alleen van, ik merk ook dat het echt waardevol is. Door de nieuwe contacten die je op doet, je je eigen verhaal telkens opnieuw moet vertellen, leer je jezelf, jouw verhaal en je kwaliteiten verbeteren. Anderen denken mee, jij denkt mee met hun en samen kom je verder en als er iets energie geeft, dan is het streven naar verbetering, toch? Afgelopen dinsdag was ik bij de Meet Up van Ambitieuze Meisjes. Gezamenlijk luisterden we naar het verhaal van Marjolein Oomen van Double Dutch Design, proosten we op een gelukkig succesvol 2015 en netwerkten we met elkaar, allemaal vrouwen vol ambitie.

Ambitieuze Meisjes (AM) is een netwerk voor ambitieuze vrouwen. Lotte, founder of AM, miste een netwerk om zich heen met wie ze haar ambitieuze ideeën kon delen. Zodoende kwam ze op het idee om AM op te richten. Samen met Benthe heeft ze dit verder vorm gegeven. Ze hebben meerdere magazines geproduceerd vol inspirerende verhalen van ambitieuze meisjes. Van grote succes stories, tot kleine overwinningen, want alles wat is bereikt door ambitie, mag gedeeld worden. En juist door het te delen kom je in contact met elkaar. AM inspireert niet alleen via hun website, ze hebben ook een Facebook (plaatsen hier regelmatig inspirerende quotes op) en een Facebook gericht op vacatures. Naast het up to date houden van alle social media kanalen, organiseren ze maandelijks een Meet Up in Arnhem, Amsterdam of Utrecht en het idee is om nog verder te groeien naar andere steden (stay tuned). AM bestaat inmiddels alweer drie jaar en ondanks dat we er dinsdag al op hebben geproost, nogmaals; cheers to you, girls!

Afgelopen dinsdag stond het verhaal van Marjolein Oomen centraal, misschien beter bekend als Double Dutch Design. Marjolein nam deel aan het Global Scholar Program en nee hier mag je niet zomaar aan deelnemen. De selectieprocedure is niet gering, maar ambitieus als ze is, kwam ze hier door heen. Hiervoor ging ze naar New York. Daar leerde ze enorm veel over het ondernemen en leerde ze (de juiste) mensen kennen om haar idee verder te ontwikkelen. Eenmaal in NL is zij aan de slag gegaan met investeerders werven en met succes, want sinds enkele weken terug kan zij zich vol op DDD gaan richten. Dinsdag vertelde zij over haar weg (naar succes), de obstakels die ze heeft gezien, gevoeld of over heeft gehoord en de lessen die zij daarvan heeft geleerd. Daarnaast gaf ze tips voor het pitchen, netwerken en deelde zij haar ambitieuze plannen voor de toekomst. Enorm inspirerend, of je nu net als Marjolein wilt gaan ondernemen of niet.

Wil je ook gezellig een keer (vrijblijvend) netwerken met andere Ambitieuze Meisjes en zodoende misschien wel op het idee komen voor jou ideale baan, houd dan de Facebook-pagina van Ambitieuze Meisjes in de gaten voor de volgende Meet Up.

* Ph: Ambitieuze Meisjes

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *