Masterclass Ondernemen

Masterclass Ondernemen ANNEAU1989Wat een week, wat een inspiratie, wat een nieuwe energie! Afgelopen zondag nam ik deel aan de Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen en dinsdag proostte ik met Ambitieuze Meisjes op een gelukkig succesvol 2015. Voordat ik vooruit ga kijken naar mijn plannen voor 2015, blik ik nog een keer terug. Op zowel mijn 2014 (blogpost volgt nog), als op afgelopen zondag. Benieuwd naar Annic van Wonderen, haar Masterclass Ondernemen en haar boek?

Wie is Annic Van Wonderen?

Annic van Wonderen is I Love Fashion News.com (ILFN) en ILFN is Annic. Ruim vijf jaar geleden richtte zij ILFN op en liet deze site groeien tot de grootste fashion nieuwssite met meer dan 2 miljoen bezoekers per maand. Een enorm succes! Annic heeft altijd geroepen dat ILFN de grootste fashionsite van NL zou worden, maar dit zeggen en hopen dat het ook zo is, nee hopen deed ze niet, zij geloofde er in. Annic was ervan overtuigd dat ILFN die miljoen bezoekers waard is en zo werkte zij hier afgelopen vijf jaar vol ambitie aan. Et voila; She did it! You think big, you get big! 

Maar, Annic is niet alleen maar ILFN. Als je Annic leert kennen, een masterclass ondernemen van haar bezoekt en haar boek leest, valt je al snel op dat het haar gaat om haar liefde voor haar vak: ondernemen. Zij heeft het talent om van niets, iets te maken en deelt haar ambitie hierin op een heel enthousiaste manier.

Masterclass Ondernemen

Afgelopen zondag nam ik deel aan een Masterclass Ondernemen die zij verzorgde. Met nog 400 man nam ik plaats in de Koepelkerk in Amsterdam en luisterde aandachtig naar haar succesverhaal. En dan niet alleen haar succes met ILFN, maar juist haar succes en talent voor ondernemen. Ze deelde haar kennis, tips en adviezen, omdat ze steeds vaker vragen kreeg over het ondernemen. Zonder opleiding en zonder startkapitaal is het haar gelukt om ILFN zo groot te laten worden. Maar dat dit niet altijd makkelijk was, daar is ze heel eerlijk over. De meesten zien alleen maar het succes wat je (uiteindelijk) hebt, maar de tijd van keihard werken dat ervoor zit, daar wordt overheen gekeken.

Tijdens haar masterclass besprak ze aan de hand van haar quotes (die in haar boek terugkomen) heel veel tips. Twee voorbeelden zijn: niet dromen – durven – doen, maar durven – doen – doorzetten. Waarom pas morgen beginnen, als het ook vandaag kan? Niet te lang nadenken. Natuurlijk moet je een goed idee hebben en hier goed over na denken, maar als je het wilt, ga het dan doen. Dat is de enige weg. Twijfelaars redden het in haar ogen niet, vandaar dat haar quote met durven begint. Durf jij? Doe het dan, en zet door. Create a vision that makes you wanna jump out of bed in the morning. Ondernemen is keihard werken en daar ben je (bijna) dag en nacht, week in week uit, jaar in jaar uit mee bezig. Als je al moe wordt bij die gedachte, het feit dat je sociale leven noodgedwongen op een laag pitje moet worden gezet en je vakanties wel even kunt vergeten, laat het ondernemen dan voor wat het is en zoek een baan die wel bij je past. Je moet elke ochtend vol energie uit je bed willen springen om met jouw onderneming aan de slag te willen gaan.

Beide voorbeelden inspireren en enthousiasmeren mij heel erg. Ben jij er ook van overtuigd dat het ondernemen wat voor jou is? Koop dan (eerst) het boek van Annic van Wonderen en lees je in. Zoals Annic in haar boek zegt: “Wat had ik dat graag gewild dat iemand mij dit allemaal had verteld toen ik begon. Dat had me zoveel tijd, geld en moeite bespaard. Natuurlijk moet je uiteindelijk alles in het leven en ondernemersleven zelf ervaren, maar wat algemene ondernemerstips, een paar marketing- en onlinetermen en wat wijze lessen over personeel hadden me veel sneller en dichterbij mijn doelen gebracht.” Annic heeft dit alles (voor je) opgeschreven en presenteert deze masterclass ondernemen in haar boek. Go & get it!

The first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are.

ANNEAU1989 Masterclass Ondernemen Annic van Wonderen

2 Comments

  • Krijg je vleugels van hé? Had het boek, E-book weliswaar door een uitverkochte Paagman, binnen 1 dag uit. Ben benieuwd hoe ver je bent. Wat vind jij van uitspraken zoals; stagiaires zouden mij moeten betalen voor zo een geweldige kans?

    Liefs!

    • Jaa, erg inspirerend. Ik heb het boek nog niet uit, te druk met andere dingen ;-) maar de eerste hoofdstukken lezen al heerlijk weg. Over haar uitspraken heb ik geen mening. Het is een ervaringsverhaal en ik vind het heel interessant om te lezen hoe zij dingen heeft aangepakt. Het is aan jezelf om te beoordelen of je dezelfde keuzes wilt maken of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *