Een kijkje over mijn schouder

Shoot ANNEAU1989 IIIIk ben (nog) niet groot, maar groei het liefst elke dag. Mijn ambitie en ondernemingsdrang zitten er al vanaf jongs af aan in en zoeken zich een weg door mijn leven. Als ik iets wil, creëer ik het en ik zeg bewust creëer, want het is niet dat ik altijd krijg wat ik wil. Ik werk ergens graag hard voor. Overdag loop ik op sneakers, maar ’s avonds netwerk ik op high heels. Of andersom, dan werk ik net(jes) op hakken en loop ik op mijn runningshoes nog een rondje hard. Continu zoeken naar groei, ontwikkeling en verbetering. Elke dag weer nieuwe mensen willen ontmoeten, kennis opdoen, ervaringen delen, inspiratie krijgen en alles als een cadeau in ontvangst nemen. Een cadeau die zoveel energie geeft dat ik er wel uren over kan schrijven. En dat doe ik met heel veel enthousiasme hier, op ANNEAU1989.com. Het voelt voor mij alsof ik je een kijkje over mijn schouder geef in mijn leven. Een leven waarin veel gebeurd, want nee, stilzitten doe ik (bijna) niet. OK, geef me een glas wijn, fijn gezelschap en een goed gespreksonderwerp en ik klets uren met je weg, maar het liefst ben ik bezig. Bezig met Sport, Health & Travel. Drie dingen die in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Sport
Als ik aan Sport denk, is een (nieuwe) uitdaging het eerste wat in me opkomt. Ik sport het liefst naar een uitdaging toe. Zo was dat enkele jaren terug het beklimmen van een bergtop over rots, sneeuw en ijs en zo is dat nu het lopen van een marathon. Hobby’s veranderen soms, maar mijn enorme drive aan energie niet en dat zoekt zich elke week een uitweg. Hardlopen is die uitlaatklep, want hierin komt alles samen. Mijn energie kwijt kunnen en tegelijkertijd energie op doen, grenzen stellen, er naar toe werken, deze behalen of eroverheen gaan maar er wel van leren voor een volgende keer en zowel het gevoel van inspanning als ontspanning ineen ervaren. Sporten; heavy work-outs of relaxing yoga; het is zoiets moois!

Health
Van verpleegkundige naar gezondheidswetenschapper. Ja, ik kan denk ik wel zeggen dat ik aan enige kennis over gezondheid geen gebrek heb. Health enthousiasmeert me. Het is belangrijk, ik vind het ontzettend leuk om ermee bezig te zijn en ik draag dit enthousiasme graag over. Gezond zijn zit hem naar mijn idee niet alleen in healthy food. Het is nog veel belangrijker om je goed & gelukkig te voelen. Tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt. Niet naar anderen kijken, maar trots zijn op jezelf. Want dat mag, nee, dat wens ik iedereen toe. Laat je inspireren, enthousiasmeren en motiveren door anderen, maar geloof in jezelf en ben je bewust van het feit dat niemand zo uniek is als jijzelf. OK? Ok. Nu over naar health in de vorm van smoothies & juices en healthy food. Ik houd ervan en probeer dagelijks bewust met gezonde voeding bezig te zijn, al gaat er geen dag voorbij dat ik me niet vergrijp naar iets ongezonds. Ik noem mezelf daarom een genie in het combineren van health & no-health. In mijn ogen gaat het om die balans. Alleen maar healthy food? No way. Het leven is een feestje dat mag worden gevierd en dat doe ik met champagne en oesters ipv met groene smoothies en speltcrackers. Ja, balansen is het juiste woord en daar ben ik goed in, al zeg ik zelf.

Travel
Reizen is een hobby waar ik het liefst zoveel mogelijk mee bezig ben. Geef me een privé vliegtuig en ik besteed mijn vrije uurtjes graag elders op de wereld. Een wereld waar ik nog niet ben geweest, want juist die ontdekking keer op keer, fascineert me. Dus ja, het liefst reis is zoveel mogelijk, maar nee, dit is niet de realiteit. Toch ben ik dagelijks bezig met reizen. Reizen in de vorm van ontwikkeling. Mezelf en mijn doelen laten groeien en hier grote afstanden in willen overbruggen. Een bestemming bereiken betekent namelijk niet dat je niet verder kunt vliegen. Door regelmatig mijn tas te vullen voor een kleine vlucht, vul ik tegelijkertijd mijn grote koffer aan kennis en ervaring die ik meeneem op reis naar een grote, nu nog onbekende bestemming. Terwijl ik reis zet ik mijn dromen om in belevenissen die geweldig zijn om mee te maken en waar ik enorm veel van leer. Ik zeg altijd: live your dream en dat doe ik.

4 Comments

  • Inspirerend! En toch veel dingen gemeen, reizen, gezondheid, sporten. Misschien een keertje tijd voor een kop koffie?

    Zelf heb ik misschien iets van faalangst, ik turn maar doe veel dingen niet omdat ik bang ben dat ik het niet kan. Als mensen zeggen ah kom op, dat kun je makkelijk, deins ik nog meer naar achter, als het dan niet lukt dat is dat wel heel stom toch?

    • Niks is stom, faalangst is een gevoel dat je belemmerd en daar kun je niet a la minute iets mee doen. Jezelf trainen hoe ermee om te gaan wel. Geloven in jezelf en je eigen kunnen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Succes en die kop koffie gaan doen.

  • Wauww, je bent een inspirerend persoon. En je hebt mooie focus: health, travel en sport. Ik kan me er helemaal in vinden, dus ik volg je dan ook met veel plezier. Live your dream, mooie quote! En zoooo belangrijk om je dromen waar te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *