Over mijn (nieuwe) camera

ANNEAU1989 mijn camera
Ik ben niet het type van de impulsaankopen, nee, er gaat vaak enige tijd wikken en wegen aan vooraf. Ik liep al een tijdje rond met het idee om een spiegelreflex camera te kopen. Of ga ik toch voor een systeem camera, aangezien ik geen photographer in spe ben? Ik zat in dubio en zocht naar antwoorden op verschillende vragen. Tot afgelopen zaterdag. Ik was de kwaliteit Iphone foto’s op ANNEAU1989.com zat, zag gaatjes in mijn agenda qua tijd om met de camera te gaan oefenen en was vastbesloten; het is tijd voor een spiegelreflex. Hi new camera, come to mommy!

Ik liet me nog maar weer een keer informeren. “Waar wil je de camera precies voor gaan gebruiken?” Een veelgehoorde vraag en niet zo gek ook, want de ene camera is de andere niet, en zo kunnen ook (dezelfde) foto’s verschillen. Met de meest simpele camera kun je met een druk op de knop een mooie afbeelding maken, maar als je het gaat hebben over kwaliteit, scherpte, hoeveelheid lichtinval, sluitertijd, etc dan kom je bij een ander “soort” camera uit. Heb ik mij allemaal laten vertellen, jawel.

Zoals ik al zei, ik heb niet het idee om straks photographer achter mijn naam te gaan zetten, maar mooie foto’s wil ik wel (leren) maken. Noem het een nieuwe hobby, noem het een aanvulling op ANNEAU1989.com. Want ja, natuurlijk heb ik bij de aanschaf ook hieraan gedacht. Ondanks dat ik me nog reken tot de broekies in bloggen, vind ik het het enorm leuk om te doen. Ik heb niet de ambitie om van mijn blog mijn fulltime job te maken en ik heb ook niet de ambitie om mijn Google Analytics statistieken in no-time te vertienvoudigen. Ik blog omdat ik het enorm leuk vind. Natuurlijk wil ik ANNEAU1989.com laten groeien, maar daarmee bedoel ik naast mijn lezers, ook de kwaliteit. Perfectionisme is een eigenschap die wel bij me past  en wat mij betreft past mijn nieuwe spiegelreflex dan ook mooi in dit plaatje.

Ik hoop in de toekomst te leren hoe ik (steeds) mooie(re) foto’s kan maken. Ik ga me aanmelden voor een cursusje fotografie en ik gok dat ik daarna(ast) vele uurtjes met mijn camera in mijn hand door huis of door de stad loop. Als jullie tips hebben, laat het me weten in de comments.

Blogposts waar ik veel aan heb (gehad) zijn deze van Marlous, Jolien en Mariët. Misschien niet allemaal alleen over de (aanschaf van een) goede camera, maar ook over bloggen, hoe leuk bloggen wel niet is en hoe leuk het is om te investeren in een hobby waar je gelukkig van wordt. En met name dat laatste, dat is het belangrijkste.

En dan nu: *klik* Twee voorbeelden die ik afgelopen maandag maakte toen ik heerlijk een dagje vrij was. Uggs aan, muts op, Vogue op schoot en een kop thee naast me en tussendoor maakte ik me een beetje wegwijs door de camera instructie. En ja, daar was ik wel even zoet mee (damn, wat een boekwerk). Maar, want vind je van mijn foto’s made by me (and my new camera)?

004

005

4 Comments

  • Oeh nice! Ik heb ook net een spiegelreflex gekocht (Canon 1200D) en ik ben net als jij een beetje aan het uitproberen hoe alles werkt en hoe ik de mooiste foto’s uit mijn camera haal. Ik wil binnenkort graag een workshop doen, want volgens mij zitten er zoveel opties op mijn camera die ik niet ken of waarvan ik niet weet hoe ze werken. Veel plezier met je nieuwe camera!

    • Jaa, dat idee heb ik ook. Langzaam de camera steeds beter onder de knie krijgen en zodoende steeds mooiere foto’s (leren) maken. Jij ook veel plezier & succes!

  • Leuk om je meer te verdiepen in het maken van mooie plaatjes. Ik heb er ook al eens over nagedacht want ik vind het onwijs leuk om de mooiste plaatjes te schieten met mijn iPhone voor Instagram. En met zo’n spiegelreflex kan je de nog mooiere foto’s maken. Vooral op reis ook zeer waardevol. Veel plezier met het maken van foto’s, ik zie al wat toffe plaatjes in je blog, leuk!

    • Ik had hetzelfde gevoel, maar foto’s maken met je Iphone is gewoon echt iets heel anders. Vandaar mijn keuze voor een spiegelreflex en ben er heel blij mee! Kan het je zeker aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *