November #2014

ANNEAU1989 November 2014
Terwijl pakjesavond alweer achter de rug is, heb ik nog geen terugblik naar november #2014 gepost. De reden is simpel, ik had een week met lange werkdagen, dus bloggen kwam er even niet van. Ik geniet daarom dan ook extra van deze vrije zaterdag. Uitslapen, lang met Hegi wandelen, een bezoekje stad, een hele mooie nieuwe aankoop (binnenkort hierover meer), een nieuw (Belgisch) kaasje en een flesje wijn voor vanavond, boodschappen doen om lekker te koken en ‘s avonds in bed nog een blogje tikken. Ja, een heerlijke december-dag, tijd om nog eens terug te blikken op november. Een mooie maand met als hoogtepunt mijn afstuderen.

November begon met een dagje werken, gevolgd door een etentje met het Losse Veter vrouwen team met wie ik morgen samen aan de start van de Bruggenloop verschijn. We spraken in Utrecht af en lieten ons verwennen in restaurant Artisjok. Proosten met cava, genieten van een vier-gangen diner en gesprekken over hardlopen, trainingen, wedstrijden en work-outs. Ondanks dat dit de tweede keer was dat we elkaar ontmoeten, klikt het alsof we wekelijks met elkaar hardlopen. Zo zie je maar weer, een gezamenlijk passie schept een band.

Mijn vader was jarig, dus dat betekende een heerlijk dagje thuis. Familie weer zien die ik al lange tijd niet had gezien, mama’s heerlijk zelfgemaakte taarten, (nog) verliefd(er) worden op mijn kleine neefje die enorm hard groeit, met de BF en Hegi tussendoor even uitwaaien op het strand en ‘s avonds met zijn allen lekker tafelen. Omdat deze family-momenten schaars zijn, kan ik extra van genieten van het samenzijn met mijn ouders, broers & aanhang, mijn kleine neefje en Hegi die er inmiddels ook helemaal bij hoort.

Ooit gehoord van Van Dijk en Ko of Neef Louis? Nee? Ik ook niet. Althans, tot voor kort. Een paar weken terug bezochten we beide loodsen die vol staan met (design) interieur. Grote industriële lampen, oude bouwmaterialen, kantoormeubilair, noem maar op. Voorwerpen die je niet verwacht, ze hebben het. Soms voor een prikkie van een prijs, soms iets duurder, maar daarvoor krijg je dan ook echt uniek design in huis. Een échte aanrader. En drink dan ook meteen een koffie bij Waargenoegen, waar alles voor je neus wordt klaargemaakt. Het gaf ons een perfecte (weekend)middag uit naar Amsterdam, omdat we ons niet al te fit voelden na een avondje smartlappen. Heel fout, maar heel gezellig. Ik had een prachtige avond in Utrecht tijdens het smartlappen festival, wat dat betreft ook een aanrader (voor volgend jaar).

Om van het ene feestje door te gaan naar het andere: zo had ik een afstudeerborrel van een vriendin, een prachtig mooi personeelsfeest van de BF en een verjaardagsfeestje van een van mijn beste vriendinnen, een vriendschap die nog steeds stand houdt sinds de basisschool. Een mooi detail, en nog mooier: zij was jarig op de dag dat ik afstudeerde.

Want ja, november was de maand dat ik eindelijk het bericht ontving dat ik was afgestudeerd. Begin november had ik nog een aantal afspraken rondom mijn onderzoeksstage, zette ik de puntjes nog op de spreekwoordelijke i, spendeerde ik nog vele uurtjes aan het laatste verslag en drukte ik op Verzenden om de definitieve versie te versturen. Aan de ene kant had ik er vertrouwen in, maar aan de andere kant was het ook afwachten. Eerst zien, dan geloven. Et voila: op dinsdag 25 november 2014 bereikte ik een mooie mijlpaal en zeg ik: I’m master of science, baby!

En laat ik hiermee ook november afsluiten. Mijn jaar kan al niet meer stuk, maar kan nog mooier worden: op naar de laatste maand. Met de gezellige december-drukte en leuke afspraken in de agenda kijk ik heel erg naar je uit, december #2014.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *