Have a lovely (satur)day

ANNEAU1989 saturday i
Zo’n zaterdagochtend waarop je wakker wordt en je voor het gemak nog een keer omdraait, omdat je niks hoeft. Zo zag mijn ochtend eruit en dat is bijzonder, want normaal gesproken spring ik uit bed en heb ik lots of things to do (voor mijn gevoel). Vanochtend kwam er een rust over me heen en een glimlach op mijn gezicht bij de gedachte dat ik afgestudeerd ben. Geen scriptie, geen college, geen werkgroep, geen onderzoeksstage, nee niks. Vandaag doe ik waar ik zin in heb en om je een idee te geven; hierbij mijn (ultieme) zaterdag indeling, want niets is fijner dan bewust de tijd nemen voor jezelf, lieve familie of vrienden. Let’s have some quality time!

Wake-up & relax
We hebben een weekend abonnement op het NRC, dus elke zaterdagochtend valt er keurig een dikke krant vol nieuws, inspirerende artikelen en interessante interviews op de deurmat. Ik kan er heel erg naar uit kijken om met de krant, een kop koffie en een lekker ontbijt wakker te worden. Aan de keukentafel of lui in bed. Net zoals vanochtend. Nadat ik met Hegi een grote ronde was wezen wandelen in de kou, is het heerlijk thuiskomen in een warm huis. De krant was bezorgd, dus tijd voor het klaarmaken van een ontbijt. Ik had gisteren bananenbrood gebakken, dus aan een lekker ontbijt geen gebrek. Ik perste een glas verse jus d’orange (voor twee), zette een kop koffie en een kop groene thee en nam alles mee naar boven. Ik dook lui mijn bed (weer) in, ontbijtje er naast, krant op schoot, Revvie die op bed sprong en Hegi die er naast komt liggen en een relaxtere ochtend kan ik me niet wensen.

Me-time, family-time or quality-time
Bedenk iets leuks om in de middag te gaan doen. Heb je zin om even naar de stad te gaan, wat leuke (kerst)inkopen te doen om vervolgens ergens heerlijk op een (verwarmd!) terras te duiken? Of heb je meer zin in een actievere middag? Rondje hardlopen, uren wandelen door het bos, of een dirty mountainbike route? Ik houd van beide opties, maar ga vandaag voor het eerste. Doordeweeks komt een bezoekje stad er vaak niet van, dus dan maar even de gezellige drukte in op zaterdag. Verlanglijstje afvinken, om vervolgens op te warmen met een warme chocomel of een glas wijn te bestellen omdat het weekend is. Genieten van je gezelschap, mensen om je heen, sfeer en gezelligheid.

Let’s celebrate. Let’s party!
Het weekend is voor feestjes. Een lieve vriendin is afgelopen week jarig geweest en viert dit vanavond. Een avond eindeloos bijkletsen met vriendinnen, ondanks dat we elkaar twee weken geleden nog allemaal hebben gezien. Hapjes, drankjes, gezelligheid, je kent het wel, zulke avonden zijn meer dan fijn. Waar de avond eindigt, is nog de vraag, maar dat het gezellig wordt, is zeker.

Hoe ziet jouw perfecte, relaxte zaterdag eruit?

Have a lovely (satur)day!

ANNEAU1989 saturday ii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *