YES! GRADUATED; Master of Science

Ger_byLauraBausch05
Ondanks dat ik na mijn HBO vrij snel een vaste baan vond waar ik heel graag fulltime aan de slag wilde, had ik ook nog het verlangen verder te studeren. Mijn oog was gevallen op de master Klinische Gezondheidswetenschappen. Deze master was in deeltijd, wat betekende dat ik naast studeren gewoon mijn baan kon aanhouden. In mijn ogen een gouden combi, want ik had de baan die ik wilde hebben en kon mijn overige energie en motivatie kwijt in mijn studie. Nu, drie jaar later ben ik klaar. Afgestudeerd, Master of Science, zoals je jezelf zo mooi mag noemen. Wauw. Ik ben best een beetje trots op alles wat ik afgelopen jaren heb geleerd aan nieuwe dingen zowel inhoudelijk, als over mezelf. Tijd voor weer een volgende stap, want als ik iets heb geleerd is het dat ik mijn kennis wil delen, verder wil groeien, mezelf verder wil ontwikkelen. Maar niet voordat ik nog even stil sta bij het feit dat ik afgestudeerd ben. Een terugblik naar afgelopen, voor mijn gevoel bijzondere, jaren.

Van HBO naar een baan als verpleegkundige
In 2010 rondde ik mijn HBO-V af. Een half jaar eerder dan gepland, doordat ik tijdens mijn stage in het derde jaar, ook direct mijn stage voor mijn afstuderen behaalde. Deze “extra maanden” vulde ik in met een reis naar het buitenland: Ghana om precies te zijn. Ik deed doordeweeks vrijwilligerswerk in een ziekenhuis als (afgestudeerd) verpleegkundige en reisde in het weekend het land door. Toen ik in de zomer weer voet op Nederlandse bodem zette, was het tijd voor een zoektocht naar een baan. Ik belde mijn oude werkgever en was direct welkom. OK. Waar ik in juni nog in het ziekenhuis in Ghana werkte, liep ik in juli alweer als verpleegkundige rond op een crisisafdeling in de psychiatrie. Ondanks de enorme verschillen, voelde ik me op beide plekken “thuis”. Ik leerde enorm veel en als er iets is wat ik graag doe, is het mezelf continu uitdagen en aanzetten tot ontwikkeling.

Van een fulltime baan als verpleegkundige, naar een combi met een (pre)master
Nadat ik enkele maanden fulltime werkte op de crisisafdeling, kwam er een vacature vrij op de afdeling waar ik graag wilde werken. Een klinische opname afdeling waar je zowel met de behandeling van psychische zorgvragers bezig bent, als met de begeleiding van studenten. Een droomjob en wonder boven wonder; ik werd aangenomen. Naast deze baan zorgde ik ervoor dat mijn wiskundekennis van HAVO naar het VWO-niveau werd geschroefd, zodat ik mij kon aanmelden voor de (pre)master Klinische Gezondheidswetenschappen. Zo gezegd, zo gedaan, en zo startte ik in september 2011 aan de (pre)master Klinische Gezondheidswetenschappen. Het was soms even zoeken naar een goede balans tussen werk (32u) en studie (deeltijd), maar al gauw werd ik hier steeds beter in. Wat soms aanvoelde als een mission impossible, veranderde ik in een haalbare kaart. Ondanks een herkansinkje hier en daar, haalde ik al mijn vakken en kon ik aan de slag met mijn scriptie.

Omdat ik bij vriendinnen al eens had gezien hoe “zwaar” een scriptie kan zijn, voelde ik me voorbereid. Er zullen downs komen, maar als anderen het kunnen, kan ik het ook. Positief blijven, en dat lukte in de meeste gevallen. Er zijn zeker momenten geweest dat het borrelde van stress, maar langzaam maar zeker zag ik mijn scriptie groeien en haalde uiteindelijk keurig de deadline. In juli leverde ik mijn scriptie in, om twee weken later te horen te krijgen dat deze beoordeeld was met een ruime 7. WAUW, vreugde alom.

Klaar was ik helaas nog niet, omdat ik nog enkele studiepunten open had staan. Het enige wat nog resteerde was een onderzoeksstage en een (extra) vak, waar ik afgelopen maanden mee bezig ben geweest. Een kleine uitloop, maar ik zie het als het kersje op de taart. Een taart die aangesneden mag worden, want na zeven jaar mag ik me eindelijk Master of Science noemen. Tijd voor taart, champagne & een toekomst waar ik heel benieuwd naar ben.

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *