Salade: geitenkaas, peer, walnoot & sperzieboontjes

ANNEAU1989 salade geitenkaas II
Geen zin om écht te koken, maar wil je wel snel een makkelijke, gezonde maaltijd bereiden? Kies voor een salade! Het kost iets meer tijd dan een afhaal-menu, maar ik heb het er graag voor over. Zeker omdat je met een salade eindeloos kunt variëren. De ene keer ga je voor (meer) fruit in je salade, de andere keer voeg je (meer) groente toe. Om nog maar over de dressing en toppings (zoals noten, pitjes, zaden en/of croutons) te zwijgen. Dit keer een idee voor een geitenkaas salade, mijn favoriet.

Je kunt deze salade maken voor lunch of diner. Kijkend naar de ingrediënten aan jou de keus hoeveel van alles je in de salade doet.

Wat heb je nodig:
– Sla; ik houd van rucola melange
– Komkommer
– Sperzieboontjes
– Peer
– Geitenkaas
– Walnoten
– Zonnebloem- en pompoenpitjes
– Optioneel: honing of honing0mosterd dressing

Snijd de puntjes van de sperzieboontjes, snijd de sperzieboontjes in stukjes en kook deze enkele minuten. Hoe langer, hoe zachter de boontjes, en hoe meer vitaminen verdwijnen. Ik kook de sperzieboontjes dus echt maar enkele minuten, zodat ze nog lekker knapperig zijn. Doe ondertussen een handje sla in een kom. Snijd een komkommer in stukjes en leg deze op de sla. Giet vervolgens het water van de sperzieboontjes af en leg de sperzieboontjes op de sla en komkommer. Was de peer goed en snijd deze in stukjes (ik laat de schil er altijd omheen, omdat hier veel vezels in zitten). Leg de stukjes peer op de salade en breek vervolgens over de salade de geitenkaas, een handje walnoten en wat pitjes en zaden (zonnebloem- en pompoenpitjes mix zijn mijn favoriet). Houd je van een sladressing, kies dan een zoete dressing, bijv druppeltjes honing of honing-mosterd dressing. Et voila: Heel gezond, simpel en heel lekker.

ANNEAU1989 salade geitenkaas I

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *