3/4 #2014 – Goede voornemens

Aangezien de uurtjes slaap dit weekend vrij schaars waren, breng ik deze dag heerlijk lui door. Tussendoor sleep ik mezelf misschien nog even naar buiten voor een rondje hardlopen en een wandeling met de hond, maar voor de rest blijf ik lekker warm en droog binnen. Niks moet, niksen mag. Zo’n dag van bed, naar de bank en weer terug. Krantje lezen, tijdschriften door bladeren, blogs bij lezen en tussendoor regelmatig wegdromen. Nieuwe ideeën de vrije loop laten, heerlijk fantaseren en goede voornemens opschrijven. Zowel voor de laatste maanden van dit jaar, als voor het nieuwe jaar wat alweer in zicht komt. Mijn (ietswat verlate) goede voornemens voor het laatste kwartaal van #2014.

Een nieuwe uitdaging.
Drie keer per week trek ik mijn hardloopschoenen weer aan, gooi ik de deur achter me dicht en loop ik heerlijk een uur lang in de frisse buitenlucht. Ik geniet weer van de kilometers, het lopen gaat (bijna) weer als vanzelf en ik voel mijn conditie weer groeien. En oh, wat geeft me dat een goed gevoel. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging! Ondanks mijn soms wat drukke agenda ga ik weer in training voor de Rotterdam Marathon. Aan de ene kant een druk die ik mezelf opleg, maar aan de andere kant ook een last die van mijn schouders valt nu ik heb besloten het gewoon te doen. Als ik merk dat ik het niet kan combineren met mijn agenda, dan kom ik daar wel achter en is er altijd een pitje die lager gezet kan worden. Ik kan dit, dat heb ik vorig jaar laten zien. En als ik aan die ervaring terug denk, krijg ik zoveel energie dat ik het iedereen aan kan raden. Dream it. Believe it. Work for it. Achieve it. 

Yoga. Ontspanning. Balans.
Je kent het misschien wel, lange (werk)dagen, van de ene afspraak naar de andere, ‘s ochtends vroeg op, ‘s avonds laat thuis, en dan ook nog eens de korte, grijze (winter)dagen die het er allemaal niet rooskleuriger op maken. In zulke weken is het juist belangrijk bewust tijd, rust en ontspanning in te plannen. Ik merk dat ik mezelf soms voorbij loop in alle drukte en het helpt mij dan goed weer even bewust een moment te creëren van rust. Ontspanning zoeken in de vorm van bijvoorbeeld yoga of pilates. De laatste weken rol ik thuis weer regelmatig mijn matje uit. Een paar lesjes van doyouyoga.com en ik vind weer een bepaalde balans, welke me nieuwe energie geeft. Klinkt misschien zweverig, maar werkt voor mij heel goed. Zeker een voornemen voor de laatste (drukke) maanden van 2014, maar ook een die blijft staan in 2015.

Travelplannen.
Na alweer drie maanden op Nederlandse bodem te zijn, begint het aan alle kanten weer te kriebelen. Tot nu toe heb ik nog maar één reisje geboekt, maar zijn er genoeg plannen. Ik noem een Sevilla, Curaçao, Berlijn en een weekendje dichterbij huis: een keer naar een Waddeneiland. Oh, en ook Schotland is de revue gepasseerd. Waar we in Curaçao niet veel meer doen van weinig, lijkt het me geweldig om in Schotland het land te voet of per fiets te ontdekken.
In 2014 nog even weg? Ik ben bang dat dat niet gaat lukken, aangezien bijna al mijn weekenden al vol zitten. Al kan ik ook enorm genieten van een dagje weg, zoals gisteren naar Amsterdam. Er een paar uur tussenuit zijn, nieuwe hotspots ontdekken, maar ‘s avonds gewoon in je eigen bed in slaap vallen om vervolgens ‘s ochtends wakker te worden, je laptop erbij te pakken en heel lazy een blogje zoals deze te typen met mooie voornemens. Ja, beide zijn mooi en juist die afwisseling maakt me zo dankbaar.

5 Comments

  • Ja Schotland! Prachtig om te wandelen en te fietsen. Een lang weekend waddeneilanden lijkt me ook wel even heel fijn. Open haard, koude strandwandelingen, heerlijk!

    • Jaa, dat was ook mijn voorstelling van een Waddeneiland. Lijkt me echt heerlijk! En wat betreft Schotland, ben heel benieuwd, maar foto’s beloven veel goeds.

  • Wat een mooie goede voornemens! Vooral die Rotterdam Marathon, wat tof dat je er weer voor gaat! Ik wil ook zo graag, maar durf het nog niet echt aan – met 4 marathons waar ik wel voor ingeschreven stond, maar niet gelopen heb :-(

    • Het trainen kost veel tijd en doorzettingsvermogen, en aan dat tweede twijfel ik bij jou geen moment. Je moet er gewoon (weer) voor gaan als je de ruimte, tijd en energie ervoor hebt, dan lukt het je zeker een keer.

  • Fijne blog, heerlijk om even de rust te nemen en na te denken wat je happy maakt. Je reisplannen zijn goed, er komen vast mooie trips. Terschelling is echt een tof eiland, ik ga elk jaar minstens een dag heen en kom altijd opgeladen weer terug. Curacao staat hoog op mijn wishlist. En Schotland ook. Fijn, plannen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *