Marathon Rotterdam 2015: Yes or No

Marathon R'dam 2014 ANNEAU1989
Langzaam bouw ik mijn kilometers weer op. Zowel mijn week totalen, als mijn afstanden tijdens een training. Het hardlopen gaat weer als vanzelf. Ik kom er weer (eerder) mijn bed voor uit, denk na een run alweer aan de volgende en ervaar weer hoeveel energie het me oplevert. Alles lijkt erop dat ik (weer) in training ben voor de Rotterdam Marathon, maar of dit ook zo is…

Een terugblik: de maanden na de Rotterdam Marathon
Na de marathon heeft je lichaam (ruim) een week complete rust nodig. Waar ik in de voorbereiding op de marathon nog drie keer in de week mijn hardloopschoenen aan trok, liet ik die na de marathon een tijdje staan om mijn lichaam de tijd te geven volledig te herstellen. Ik deed dit keurig, genoot ervan, maar werd ook al vrij snel weer onrustig want ik wilde weer. Hardlopen, het liefst 10km of meer. Want wat is 10km nou in vergelijking met de marathon? En dat was juist hetgeen waar ik tegenaan liep. Door het trainen voor de marathon bouwde ik langzaam aan mijn kilometers op. Het lopen van een 10km werd makkelijk en het lopen van 30km een uitdaging. En met name die écht lange duurlopen vond ik heerlijk. Steeds verder, steeds een grotere uitdaging aan gaan en steeds dichter bij je uiteindelijke doel komen.

Toen na de marathon mijn trainingsschema weg viel en ik mijn eigen trainingen weer kon inplannen, kwam ik erachter dat dit me niet goed lukte. Van 3x in de week hardlopen, zijn er weken geweest waarin ik maar 1x ging lopen. Op zich prima, maar telkens als ik thuis kwam was daar niet de runnershigh zoals ik die kende van de trainingen voor de marathon. Ik kwam niet écht voldaan thuis.

Ik gaf het de tijd. Ik leerde hoe ik hardlopen (weer) kon combineren met mijn 32-urige job en het afronden van mijn master (je kent het wel; de laatste zware loodjes). Ik leerde hoe ik hardlopen kon combineren met het maken van een grote wandeling met de hond. Want ja, sinds de zomer loopt er hier een klein pup (hardloopmaatje to be) rond in huis die heel veel aandacht en wandelingen vraagt. En, het belangrijkste: ik leerde om mezelf (weer) trots te voelen als ik was gaan hardlopen; hoe ver, snel, kort of langzaam ook. En dat heeft geresulteerd in het feit dat ik weer meer regelmaat krijg in mijn trainingen. Mijn afstanden nemen toe, mijn enthousiasme in hardlopen is meer dan het ooit en mijn energie is (weer) onuitputtelijk. Tijd om me in te schrijven voor de Rotterdam Marathon 2015?

Yes or No
Aan de ene kant wil ik volmondig ja zeggen, maar aan de andere kant heb ik ook nog mijn twijfels. Mijn motivatie en enthousiasme zijn weer daar waar het moet zijn om aan een trainingsschema voor de marathon te beginnen, maar ik heb mijn twijfels over mijn “agenda”. Ik heb komende maanden een aantal exciting activiteiten in mijn agenda staan (stay tuned) die ook zijn aandacht gaan vragen en het is de vraag of deze te combineren zijn met de marathon. Ik wil mezelf daarom nog geen druk opleggen. Ik wil mezelf de ruimte en vrijheid geven om te gaan trainen, maar ik wil de druk er nog niet opleggen door daadwerkelijk een startbewijs te regelen. Dus ja, ik ga in training voor de Rotterdam Marathon, maar nee, ik heb nog geen startbewijs.

Op ANNEAU1989.com zal ik wekelijks verslag leggen hoe mijn week eruit heeft gezien incl trainingsschema’s, up’s & downs en met name de struggles hoe ik mijn agenda combineer met een voorbereiding op de marathon. Langzaam aan zal duidelijk worden of ik de Rotterdam Marathon daadwerkelijk ga lopen, maar een ding is zeker: I give it a try! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *