Food: (bananen)cake met bosvruchten

ANNEAU1989 cake bosvruchtenLaatst maakte ik ontbijt muffins naar recept van Rens Kroes. Elke ochtend at ik er wel 3 á 4 stuks en dat maakte dat ik in no-time weer nieuwe wilde maken, want ontbijten met muffins is een feestje! Zeker als je weet dat de muffins ook nog eens gezond zijn. Het recept voor de ontbijtmuffins vind je in Rens Kroes haar boek Powerfood, evenals het recept voor deze cake. Maar omdat ik zelf een aantal dingen heb toegevoegd, wil ik jullie deze variatie niet weerhouden. Zoals Rens Kroes ook in haar boek aangeeft: een goede start van de dag is belangrijk en waarom zou je er dan geen fijn (healthy) feestje van maken?

IMG_1024

Wat heb je nodig:
– vier bananen (liefst goed rijpe)
– vier eieren
– ik gebruikte vier zakjes havermout (met kaneel) a 33gr van Quaker, maar volgens het recept van Rens Kroes is 120gr havermout voldoende en voeg je zelf 2 tl kaneel toe
– een kleine beetje bakpoeder
– doosje (diepvries) bosvruchten, aan jou de keus hoe fruity je de cake wilt maken. Ik gebruikte twee handjes

Verwarm de oven voor op 180graden.
Doe de bananen, eieren en havermout in een kom en strooi er een klein beetje bakpoeder overheen. Mix deze ingrediënten goed door elkaar tot er een glad geheel ontstaat. Je kunt hiervoor een blender gebruiken, maar ik gebruikte een staafmixer en dit werkte ook prima. Schep vervolgens de bosvruchten door het beslag en doe het beslag in een cakevorm. Zorg ervoor dat je de cakevorm hebt ingevet (tip: gebruik hiervoor bijv kokosvet), zodat de cake makkelijk uit de vorm komt als ie straks klaar is. Zet de cake 30min in de oven. Tussendoor blijven opletten, de ene oven is de andere niet, dus het kan zijn dat de cake in jouw oven eerder of juist later klaar is dan in het recept. Laat de cake afkoelen, Et voila; je hebt de volgende ochtend een heerlijk gezond ontbijt met een plak (of twee) ontbijt cake. Kop groene thee erbij en gezonder kan je je dag niet beginnen!

Recept-idee met dank aan Rens Kroes; Powerfood.

IMG_1021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *