Lunch: Spelt crackers met makreel en rucola

IMG_0120
Op de een of andere manier eet ik niet zo vaak vis. Ik kom meestal niet verder dan een pasta met tonijn of zalm, terwijl ik vis heerlijk vind. Ik kan enorm genieten van een avond bij restaurant Vis & meer en had het laatst met vriendinnen er nog over om daar binnenkort (weer) af te spreken en de grote “zee tafel” te bestellen. Maar goed, dat gaat over dineren en niet over een lunch. De verbazing dat ik niet vaak zelf iets met vis bereid bracht me op het idee om een gezonde lunch te maken met gerookte makreel. En dat was zeker voor herhaling vatbaar, want deze lunch is niet alleen gezond, maar ook enorm lekker!

Wat heb je nodig:
– Ik gebruikte spelt crackers, maar je kunt natuurlijk ook een gewoon broodje gebruiken
– Rucola
– Gerookte makreel
– Komkommer
– Zonnebloem- en pompoen pitjes
– Zout & peper
– Optioneel: mayonaise

Ik smeerde op de crackers een dun laagje mayonaise, maar ga je echt voor 100% health, dan laat je deze weg. Vervolgens een beetje rucola, daarop wat schijfjes komkommer, daarop een stukje gerookte makreel, zout & peper en wat zaden eroverheen strooien; Et voila! Heel gezond, simpel én heel lekker.

IMG_0115

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *