Must read: favorite blogs

ANNEAU1989
Het is weekend! Heerlijk twee dagen vrij, uitgebreid ontbijten met koffie en de krant, een verjaardag vieren, naar het strand met de hond, hardlopen, een nieuwe voorraad healthy muffins maken en misschien nog een nieuw recept uitproberen, beetje bloggen én andere blogs lezen. Ik heb voor je een aantal must-reads op een rijtje gezet. Kop thee in je hand, laptop op schoot en lezen maar. Van een blog over koffie, tot een blog over solo reizen. En van een blog over een marathon ambitie, tot een blog met een klein beetje warme winterse fashion.

Last days of spring: Koffie van plant tot expresso & Blogtips van a successful blogger
Een blog die ik nog niet lang volg, maar die ik momenteel dagelijks bezoek. Via “Utrecht” kwam ik op het blog van Marlous. Zij woont ook in deze mooie stad en regelmatig zie ik tips voorbij komen dat ik denk: daar moet ik heen. Naast fulltime bloggen, werkt Marlous bij Starbucks. Een enorm groot koffieketen, wie kent het niet, en dat bracht haar laatst op het idee om een blog te schrijven over koffie; van plant tot espresso. Een hele goede, leuke blog en veel herkenning, want toen ik in Ghana reisde heb ik gezien waar cacao vandaan komt. Nu zijn cacaobonen natuurlijk geen koffiebonen, maar er zijn wel gelijkenissen in het proces van plant tot product. Daarnaast schreef Marlous een blogpost met tips van een succesvol blogger. Ik, als broekie in bloggen, vond dit een heerlijk interessante blogpost. Ik houd van artikelen waardoor je geïnspireerd kan raken. Dat kan een stuk uit de krant zijn, een artikel in een tijdschrift, of een goede blogpost. Het laatste geldt voor deze, tips van de succesvolle Yara Michels van het blog Chapter Friday, zijn heel inspirerend. Denk aan authenticiteit, denk aan je beeld en de kwaliteit van je tekst, manieren om een publiek op te bouwen en het gebruik van social media.

Wat zij zegt: 4 veelgestelde vragen aan solo reizigers
Natasja van het blog Wat zij zegt schreef laatst een blogpost met antwoorden op vier vragen aan solo reizigers. Ze stelt zichzelf de vragen: “is het niet eng?”, “is het niet gevaarlijk?” en “hoe kom je andere reizigers tegen?” en geeft daar antwoord op. Erg leuk, herkenbaar en inspirerend, en zeker als je er aan zit te denken om zelf ook eens alleen in het vliegtuig te stappen. Als ik aan mijn reis alleen door Ghana denk, dan weet ik dat reizen in je eentje spannend is, maar ook super leuk. Je kunt je wel continu dingen blijven afvragen, maar ontdek het en kom erachter dat je eigen ik de leukste reisgenoot ooit zijn!

Eat Run Love: marathon ambitie
Als je hardlopen leuk vindt, krijg je al snel de vraag of je ook de ambitie hebt om een marathon te lopen. Op zich geen rare vraag, maar als je niet ambitie hebt om een marathon te lopen, kan het wel als vervelend worden ervaren. Jessica van het blog Eat Run Love schreef een blogpost over het niet willen lopen van een marathon. Geen bijzondere reden, maar gewoonweg geen zin. Zij legt de focus op een snelle(!) 10km. En dat is juist het mooie van hardlopen. Iedereen traint voor zijn eigen doel, afstand en tijd & that’s OK.

Your Lifestyle Guide: reisverslag – Uluwatu bali hotspots
Via Lin haar blog ben ik op het blog van Jolien terecht gekomen en lees sindsdien haar blogposts met heel veel plezier. Jolien haar blog voelt als een warm welkom, met blogs die lijken op artikelen die je kunt vinden in een tijdschrift. Naast prachtige foto’s, en dan bedoel ik echt prach-tig(!), weet Jolien haar (reis)tips zo op te schrijven dat het leest als een verhaal. Je waant je weg naar de plaats van bestemming, ondanks dat je met een kop thee, onder een dekentje op de bank zit. Zo ook haar uitgebreide verslag met Bali hotspots. Heb je ooit nog het plan om die kant op te gaan? Bezoek dan zeker even Your Lifestyle Guide.

Glow Mag: vragen die je krijgt als je voor een marathon traint
Alweer bijna een week geleden: de NYC marathon. Nienke en Madelon van het blog Glow Mag liepen de marathon voor het goede doel: het vergeten kind. Na maanden van training stonden ze afgelopen zondag samen aan de start, liepen ze samen de 42,2km door NYC en kwamen ze samen, hand in hand over de finish. Kippenvel, toch? Hun verslagen van hun trainingsweken deden me vaak denken aan mijn marathon voorbereiding en toen ik het blog “vragen die je krijgt als je voor een marathon traint” las, ontstond er een glimlach op mijn gezicht. Zo herkenbaar.

SFFTE: sunday inspiration: 10x all grey
The winter is coming: time for sweaters! Aangezien mijn (overduidelijke) voorkeur ligt bij basic kleuren, vind ik de stijl van Debbie fantastisch. Zwart, grijs, wit, soms classy, soms sportief, (bijna) altijd sneakers. Ja, love it! Zo ook haar “grijze” zondagse blogje met inspiratie van Pinterest. Love. It.

Jullie nog tips/must-reads? Laat ze achter in de comments!

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *