Utrecht: Caffe P

ANNEAU1989 Caffe P
De Italiaanse keuken is geweldig als je het mij vraagt. Alleen daarvoor al zou ik jaarlijks wel een paar dagen naar Italië toe willen, om nog maar over de meest indrukwekkende uitgestrekte landschappen en zijn mooie wijnen te zwijgen. Van een lunch met panini op het ene terras, naar wijn met anti pasti op het andere terras. En van een overheerlijke pasta bij het ene restaurant, naar het beste verse schepijs even verderop. Ja, Italië en de Italiaanse keuken, een groot genot. Maar helaas, Italië ligt niet om de hoek. Caffe P daarentegen wel!

Afgelopen zomer streek ik er al eens neer op het terras. Ik weet nog goed die keer dat mijn vriend en ik tegen het eind van de middag kwamen. We zagen een goed excuus om de uitgebreide anti pasti te bestellen en man, wat was deze goed. Huisgemaakte tonijnsalade, huisgemaakte caprese en huisgemaakte pastasalade, en dat proef je. Mijn vriend houdt niet zo van tonijnsalade, maar deze smaakte hem meer dan goed. En ook de olijven, verschillende kaasjes en vleessoorten waren heerlijk. Glas rode wijn erbij en je waant je in Italiaanse sferen.

Vorige week kwam ik er weer met een goede vriendin, dit keer voor een urenlange lunch. En ik zeg urenlang, want we na een broodje bleven we hangen en bestelden we meerdere verse muntthee & cappuccino’s. De tijd vergeten, en in alle rust bijkletsen. Doordat Caffe P klein is, oogt het erg knus en is het er “rustig” ook al zit het er vol. Een voordeel, aangezien deze hotspot zich wel gewoon in hartje Utrecht bevind.

Als je komend weekend nog geen plannen hebt en je wilt Utrecht stad een bezoek brengen, weet dan dat je bij Caffe P een hele fijne Italiaanse pauze in kunt lassen. Voor zowel lunch, borrel als (vroeg) diner.

Caffe P zit gevestigd aan de Mariaplaats 44, Utrecht
Dinsdag t/m zondag vanaf 12.00uur geopend

2 Comments

  • De Italiaanse keuken is mijn favoriete keuken! Simpele maar hele goede en verse ingredienten – verse buffelmozarella, verse pasta… heerlijk. Een fijne tip voor een bezoekje aan Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *