Travel tips: Een week Cote d’Azur met vriendinnen

DSC_0459Een week op vakantie met vriendinnen waarvan je weet dat zo’n week onvergetelijk wordt. Vorig jaar had ik zo’n week. We wilden niet heel lang, niet heel duur, en niet heel ver weg, maar wel gezamenlijk. Samen met vriendinnen waar je altijd van op aan kunt, waar je ook bent, wat er ook gebeurd. Na een tijdje zoeken, boekten we een weekje Cote d’Azur. Zon, zee, strand, een zwembad, een luxe stacaravan en het Franse leven met zijn croissants, pain au chocolat, stokbrood en rode wijnen en kaasplankjes. Hierbij mijn tips voor een weekje weg met vriendinnen, mijns inziens een must-do voor elk jaar.

DSC_0259 DSC_0267 DSC_0268 DSC_0311 DSC_0528

Goed gezelschap
Het belangrijkste is natuurlijk goed gezelschap. Dat is natuurlijk meer dan vanzelfsprekend, maar als je met vriendinnen op reis gaat is het toch altijd even afwachten. Je denkt elkaar goed te kennen, maar als je 24/7 bij elkaar bent, komen er soms eigenschappen naar voren die je nog niet van elkaar kende. Kom niet voor verrassingen te staan en denk er bewust over na of je gezamenlijk dezelfde ideeën en interesses hebt tijdens een vakantie. Aangezien ik al eens met mijn vriendinnen een “road-trip by train” door Italië heb gedaan, ik met hen door Thailand heb gebackpackt en we al meerdere onvergetelijke zeilweekenden en wintersportweken hebben gehad waar nog steeds vaak de mooiste herinneringen uit naar voren komen, zit het met goed gezelschap wel goed.

Verblijf op een camping
In eerste instantie denk je misschien bij het horen van een camping no way. Maar als ik zeg dat we verbleven in een luxe stacaravan met drie slaapkamers, een badkamer, een keuken (incl vaatwasser) en een relaxte zithoek (zowel binnen als buiten) dan veranderd dat misschien iets? Als ik aan een camping denk, denk ik aan een klein knus tentje, een warme slaapzak en het prachtige geluid van regen die op het tentdoek valt. Deze stacaravan staat dan misschien op een camping, maar niets doet je denken aan het echte kamperen. Je hebt je eigen douche, toilet, relaxte “kant en klare” bed en ook de keuken biedt een uitstekende plek om je eigen maaltijden in klaar te maken. Echt, ik heb nog nooit zo relaxt op een camping gezeten met zoveel luxe, voor zo weinig geld. Wat betreft dat laatste had wel alles te maken met het laagseizoen. Boek de eerste week van september en het scheelt je honderden euro’s, in plaats van een week in het hoogseizoen.

Huur een auto
Met het vliegtuig ben je in no time (soms met een hele goedkope deal) in het land van bestemming. Heerlijk snel, maar vanaf het vliegveld is het vaak nog een probleem om van A naar B te komen. De oplossing hiervoor is het huren van een auto en zeker als je op een camping verblijft mét parkeerplaats naast de deur. Het geeft je heel veel vrijheid. ‘s Middags even naar een stadje verderop? Een route langs de kust naar St Tropez? Of een ander strand bezoeken in plaats van het overbevolkte camping-strand? Een auto geeft je die mogelijkheid.

Doe zelf boodschappen
Doordat we in het bezit waren van een auto, werd het doen van boodschappen een feestje. Stel je een grote Carrefour voor met enorme afdelingen waar de keuze reuze bleek te zijn. Zes vrouwen met eenzelfde smaak, maar ja, welk Franse kaasje moeten we kiezen uit die honderd mogelijkheden? Op een gegeven moment kwam de wijze opmerking “we hebben een hele week, dus dat komt wel op”, wat ervoor zorgde dat er weinig keuzes werden gemaakt en onze winkelwagen vol liep met lekkers. Het voordeel van zelf boodschappen doen is dat het over het algemeen vaak toch iets goedkoper is. Aangezien we een goede keuken hadden en we het heerlijk vinden om uitgebreid in de keuken te staan, was deze keuze snel gemaakt.

Niet te lang, niet te kort
Voor de een is een week voldoende, voor de ander zijn drie weken te kort. Wij gingen 10 dagen, waarvan twee reisdagen. Zoals de titel aangeeft; niet te lang, niet te kort. Ik zou ruim een week adviseren, maar dat ligt ook een beetje aan de bestemming. Het is natuurlijk een verschil of je op de camping in Europa, in een luxe oord in Azië, of in een huisje in de Ardennen zit. Stem je bestemming, beschikbare budget en tijd op elkaar af.

Naar mijn idee is een jaarlijkse vakantie met vriendinnen echt een aanrader. Al is het maar een weekendje weg. Gelijke interesses, goede fijne gesprekken, dezelfde humor. Ja, een goede vriendschap is bijzonder en dit jaarlijks met een week vakantie nog intenser maken, is onvergetelijk.

A Healthy Life Cote d'Azur

ANNEAU1989 Cote d'Azur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *