September & Oktober #2014

A Healthy Life September
Ondanks dat het buiten afgelopen weekend met zijn 20graden nog steeds aanvoelde als zomer, is het inmiddels alweer november. Terugkijkend naar de afgelopen maand(en) kom ik tot de ontdekking dat ik nog geen maandoverzicht van september heb geplaatst, dus ik doe er deze keer 2 in 1. Een extra lange terugblik naar september & oktober #2014 met foto’s, herinneringen en mooie momenten, want beide maanden waren meer dan (druk, maar) mooi.

September
September begon met een tentamen. Mijn allerlaatste tentamen voor mijn master. Het voelt alweer eeuwen geleden. Ik studeerde in augustus en maakte op 1 september aan het eind van de middag mijn tentamen. Voor de laatste keer die spanning, stress, druk, hoe je het ook wilt noemen. Ik haalde het tentamen, waardoor ik een extra vak op mijn CV kan zetten en ik dichterbij mijn afstuderen kom. Heel blij en nu al een klein beetje trots, maar eerst nog “even” écht afstuderen (bijna bijna bijna).

Mijn vreugde kwam goed van pas op Pleinvrees. Mijn laatste festival deze zomer en wat heb ik genoten. De hele dag gedanst met een zonnetje wat zich tussentijds meerdere keren liet zien.
Begin september kwam een blogpost op het blog Eat Run Love van Jessica online. Ik beantwoordde tien vragen over hardlopen, lees het hier.

ANNEAU1989 sept okt
Vrijdagmiddag borrelen, dit keer in good Amsterdam. Een vriendin nodigde ons uit bij haar op kantoor om vervolgens door te rollen naar de kroeg. Naast good Amsterdam, kan ik beter good times op de zuid-as met mijn dispuutsgenootjes zeggen.

Halverwege september vond de Dam tot Dam loop plaats. Een enorm populair hardloopevenement, maar wat ik aan me voorbij liet gaan. Ik ging namelijk voor de Dam tot Dam classic: 145km wielrennen. Mijn training was niet alles. Ik heb meerdere keren ruim 90km gefietst, maar van regelmaat, opbouw en/of een trainingsschema was geen sprake. Toch is het me gelukt! Fysiek was ik moe, maar mentaal nog heel erg fit. Ik had alleen wat pijn in mijn benen (en billen), maar dat is na 6,5 uur trappen ook niet zo verwonderlijk.

Alweer ruim 4 jaar geleden reisde ik alleen af naar Ghana om daar drie maanden vrijwilligerswerk te gaan doen. Doordeweeks werkte ik in een ziekenhuis, maar in het weekend ging ik vaak op pad. Soms alleen, maar vaak met andere vrijwilligers, waaronder vier Nederlandse. Aangezien je in Ghana te maken hebt met een geheel andere cultuur, is het soms niet altijd makkelijk. Elk weekend deelde we onze ervaringen. Van mooie momenten waar we hard om moesten lachen, tot momenten die ons deed beseffen dat we enorm gezegend zijn met ons leven in NL. Ondanks dat het contact terug in NL weer langzaam aan verwaterde, ontstond het idee voor een reünie. En dat was voor herhaling vatbaar, want wat is het leuk om na zo’n tijd gezamenlijk herinneringen op te halen. De indruk die Ghana onbewust heeft achtergelaten is enorm, in positieve zin. Ik schreef erover voor het blog van Natasja – Wat zij zegt; lees het hier.

ANNEAU1989 sept en okt

Oktober
Oktober stond met name in het teken van mijn onderzoeksstage. Ik maakte vele uren voor de studie, waardoor mijn afstuderen nog dichterbij komt (wederom; bijna bijna bijna!).

Oktober is ook de maand dat ANNEAU1989.com online kwam. Op 20 oktober 2014, om precies te zijn. Na ruim twee maanden heel veel heen en weer mailen met Mylène, ben ik heel happy met het resultaat. Ik blogde al met veel plezier op mijn vorige blog, maar het voelt alsof het is verdriedubbeld. Ik had niet gedacht dat een nieuwe blog, een nieuwe lay-out en een nieuw concept me nog veel meer energie zou bezorgen, maar het is zo. Veel nieuwe ideeën liggen klaar om hier een plekje te krijgen.

Ondanks dat de weken enorm druk waren, waren de weekenden wat rustiger. Ik had een shoot (voor ANNEAU1989.com), sprak af met vriendinnen en genoot van een gezellige avond bijkletsen en drankjes & dansjes in Crazy Piano’s en was een zaterdag toerist in eigen stad. Samen met vrienden beklommen we de Dom om vervolgens heerlijk uitgebreid te dineren bij een nieuwe hotspot, waarover binnenkort meer.

Zowel september als oktober, jullie vlogen voorbij. Op naar november, op naar december, de (koude?) gezellige wintermaanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *