Utrecht: Bar Beton

ANNEAU1989 Bar Beton
Mijn scriptie schreef ik met name in de University Library. De rustige, stille omgeving met allemaal hardwerkende (Facebook checkende) studenten om me heen werkte prima voor mij. Af en toe een goede DE koffie scoren, vervolgens een lekkere lunch en weer door. Ik heb er uren, dagen, weken gezeten en vol trots leverde ik afgelopen zomer mijn scriptie in. De lange dagen in de UB zijn misschien verleden tijd, écht afgestudeerd ben ik nog niet. Ik vul mijn vrije tijd naast mijn 32-urige baan in met een onderzoeksstage. Geen lange dagen in de UB meer, maar wel regelmatig nog achter mijn laptop voor studiegerelateerde activiteiten. Ik neem mijn eigen laptop mee en strijk ergens neer in de stad. Want studeren, of noem het werken, in de stad met een goede kop koffie naast je is heerlijk. Ik werk er sneller, ben er productiever en kan het direct combineren met de boodschappen die ik nog in de stad moest halen. Enkele weken geleden bezocht ik voor het eerst Bar Beton, aan de Korte Jansstraat. En dat bleef niet bij een keer. Het is een hele fijne spot om te werken, te studeren of gewoon een kop koffie te drinken, te lunchen en uren weg te kletsen.

Bij Bar Beton kun je terecht voor koffie, thee, lunch & borrel. Je hebt er verschillende lange werktafels waar je je laptop uit kunt klappen. Ik vind het er prettig werken, want iedereen om je heen heeft dezelfde insteek: een goede kop koffie drinken in combinatie met werken in een relaxte omgeving. Je hoort muziek op de achtergrond, het is er niet 100% stil, want goede inspirerende gesprekken mogen gevoerd worden. Dus nee, het is geen University Library 2.0.; het is veel beter! Ben je op zoek naar een hotspot waar je én kunt werken, én kunt kletsen, én kunt koffie drinken én kunt lunchen én kunt proosten met een borrel op een succes, ik zou zeggen: ga eens naar Bar Beton!

Bar Beton zit gevestigd aan Korte Jansstraat 13-15, Utrecht
Ma – Za: 9.00u – 19.00u
Zo: 10.00u – 19.00u
www.bar-beton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *