My Favorites: Wintertijd

ANNEAU1989 wintertijd favorites
De klok een uur achteruit. De dag een uur langer. Hoe je het ook wilt zien, het is tijd voor de winter(tijd). Het gaat eerder donker worden, de temperatuur gaat langzaam dalen en de gezellige decembermaand komt alweer in zicht. Ondanks dat ik meer een zomermens ben, ik veel liever de warmte van de zon om me heen heb, heeft de winter ook zeker ook zo zijn charmes. Ik heb het voor mezelf eens opgeschreven. Wat maakt die winter nou zo mooi?

  • Het warme fleecedeken mag weer uit de kast. Er ligt er bij mij standaard een naast de bank en ik duik er regelmatig onder. Kop thee in de hand, fleecedeken over mijn benen en een goed boek of een stel tijdschriften op schoot.
  • Het huis weer een beetje winters aankleden. Extra kussentjes op de bank, een nieuwe voorraad kaarsen, het winter-dekbed er in stoppen en lekkere badspullen aanschaffen om na een koude wandeling onder de douche weer lekker op te warmen.
  • De verwarming mag/moet weer aan en nu ik dit schrijf droom ik weg naar een huis later met een open haard. Wat lijkt het me toch heerlijk om een eigen open haard te hebben. Het knetterde hout, de warmte en de gezelligheid die het met zich mee brengt in de winter.
  • Warme chocomel (met slagroom) en speculaas. Of kruidnootjes. Of beter nog, truffelkruidnootjes. Ondanks dat het nu misschien echt winter is, zat ik vorige week al met een mok warme chocomel in mijn handen en had ik weken terug (op 5 oktober om precies te zijn) al truffelkruidnootjes ingeslagen. Sinterklaas is misschien nog lang niet in het land, maar de supermarkten liggen er vol mee en ik ben er niet vervelend van. Man, want zijn die mini koekjes lekker.
  • En tegelijkertijd nieuwe smaken thee ontdekken. En dan het liefst verse thee. Keuze zat tegenwoordig.
  • Erwtensoep. En dan met name de erwtensoep door mijn eigen moeder gemaakt. Ik denk dat iedereen dat zegt, maar de lekkerste is altijd die van thuis, toch?
  • Uren wandelen met de hond. Door het bos, over het strand of gewoon vanuit huis. Het moment dat je deur uit stapt en de kou tegemoet gaat is iets minder, maar als je na een lange tijd met een frisse neus het warme huis weer binnenstapt, bedenk je dat er niets fijners is.
  • Of beter nog: hardlopen met de hond. Het duurt niet lang meer of hij mag kleine stukjes mee gaan rennen. Ik een hardloop-maatje rijker en Hegi zijn energie kwijt.
  • En over hardlopen gesproken, de winter is mijn favoriete hardloopseizoen. Als je je goed aankleed, kan je de winterse kou prima trotseren. Door hard te lopen krijg je het vanzelf warm. Ja, geef mij maar de winter om veel te trainen. Veel beter dan in de zomer, wanneer je gevoelstemperatuur soms tot maximale hoogtes stijgt en je met een brandende zon op je kop op geen enkele manier kunt afkoelen.

En zo kan ik nog wel even door gaan. Winter, ik kijk naar je uit. Ik ben benieuwd hoe warm, koud, nat, droog, wit of ijzig je dit jaar gaat zijn.

Voor nu, geniet van je extra lange (eerste winter)dag, lieve lezers. Happy, lovely sunday. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *