Utrecht: Koffie & Ik

ANNEAU1989 Koffie en ik
In de bus op weg naar de universiteit was ik al vaak langs deze koffiebar gekomen en telkens weer vroeg ik mezelf af waarom ik er nog niet was geweest. Maar even uitstappen om een bak koffie te drinken om vervolgens weer verder te reizen doe je niet. Althans, niet als een deadline voor een scriptie wacht. Aangezien de scriptie inmiddels uitgeprint, goedgekeurd en beoordeeld is, heb ik meer tijd, ruimte en energie. Ik kom er nog regelmatig langs als ik naar mijn onderzoeksstage ga, dus ik bedacht me om een keer uit te stappen en een kop koffie te scoren. En dat bleef niet bij 1 keer. Ik ben fan. Zowel van de coffee to go, als van de plek om mijn laptop uit te klappen, een cappuccino te bestellen en even heerlijk een paar uur te bloggen.

Koffie & ik zit gevestigd aan de Vleutenseweg. Dit betekent dat deze hotspot niet geheel in het centrum van Utrecht ligt. Misschien een klein minpuntje, maar als je je bedenkt dat de locatie daardoor wat rustiger is, vind ik het zeker een pluspunt. Daarnaast is Koffie & ik van alle markten thuis. Van een fijne locatie om te werken met je laptop of het lezen van de krant, tot een perfecte spot om een coffee to go te scoren. Geen lange wachtrij zoals bij de Starbucks op het station, maar een snelle, vriendelijke bediening, zodat je toch met een koffie in de hand verder kunt reizen. Liever een kop thee of een vers vruchtensapje? Ook dat kan. Ik noem appel-perensap of appel-vlierbessensap en wederom ligt daar de mogelijkheid om het mee te nemen. Koffie & ik heeft namelijk links van de kassa een groot rek met heerlijke dingen voor thuis staan. Sapjes, koffiebonen, verse thee, chocola en/of desem- of landbrood wat je thuis heerlijk kunt afbakken.

Heb je iets meer tijd? Dan kun je prima blijven hangen tot en met de lunch. Scoor een appeltaartje, een carrotcake of een muffin, of bekijk de lunchkaart voor een vers gebakken desem- of landbroodje. De kaart is niet enorm uitgebreid, maar bevat wel specialiteiten zoals een broodje met huisgemaakte roomkaas, bieslook en avocado of de huisgemaakte humus met veldsla, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes.

Koffie & ik zit gevestigd aan de Vleutsenseweg 169, Utrecht
Ma – vrij van 8.00u – 17.00u
Za van 9.00u – 17.00u
Zo van 10.00u – 17.00u

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *