Utrecht: Restaurant Vis & meer

Houd je van vis? Houd je van goede wijn? En houd je van een goede sfeer in een restaurant met goed personeel in de bediening? Bezoek dan eens het restaurant Vis & meer. Je loopt er zo voorbij, maar het is de moeite om binnen te kijken.

Eerlijk gezegd stond een ander restaurant op de planning, maar dit zat bij aankomst al vol. Geen reservering op de donderdag en je vist naast het net. Of anders gezegd, je vist letterlijk in het net. Wat een verrassing!

Samen met een vriendin stond een avondje uiteten en uren bijkletsen op het programma en dus waren we op zoek naar een restaurant waar we en goed konden eten en rustig nog een glas wijn na kon drinken. Bij binnenkomst was het al aardig druk, maar gelukkig was er nog plaats voor twee. We namen plaats aan een hoge borreltafel voor een enorm rek met verschillende wijnen, wat uitnodigde om snel een glas te bestellen. We kletsen non-stop en genoten ondertussen van een Charcuterie als voorgerecht: een plankje met Coppa di Parma, serranoham, noix de jambon en eendenham, aangevuld met olijven, vers brood en olijfolie, zout en peper.

Ons voorgerecht bestond uit verschillende vleessoorten, maar het zal je niet verwonderen dat het grootste gedeelte op de kaart uit visgerechten bestaat. Ik heb er inmiddels al meerdere keren gegeten en ik kan je zeggen dat de wilde zalm op een bedje van spinazie, tomaat en basilicum, de hele zeebaars is een prachtige zoutkorst en het menu “Surf & Turf” van een kreeft, ossenhaas en oystersaus heerlijk zijn. Wil je een iets gezonder menu, kies dan de welbekende salade niçoise met verse, malse tonijn (zoals ik hem nog niet eerder geproefd heb) en anjovis.
Volgende keer dat ik er kom eten staat de plateau “vis & meer” op mijn verlanglijstje. Verlekkerd zaten we naar de enorme schaal met verschillende schaal- en schelpdieren te kijken wat ons herinnerde aan onze vakantie naar Thailand. Ik was hier met drie vriendinnen op vakantie en allemaal houden we van lekker eten. Gezamenlijk bestelden we toen op het strand een uitgebreide “sea basket” om vervolgens een tafel vol met verschillende soorten verse vis voorgeschoteld te krijgen. Dit plateau doet er zeker niet voor onder, althans dat denken we. Een goede reden om snel nog eens terug te komen.

Restaurant Vis & meer
Drieharingstraat 4
Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *