Kennismaking CEP Losse Veter Vrouwen Team

ANNEAU1989 Losse Veter vrouwen team
In mei kreeg ik bericht dat ik geselecteerd was voor het Losse Veter Vrouwen Team. Samen met nog vijf andere vrouwen zou ik deelnemen aan de Amsterdam Ekiden op 21 juni, een marathon in estafettevorm. Nu hoor ik je denken, dat is toch al lang geweest? En dat klopt. De A’dam Ekiden werd helaas afgelast. Een beetje jammer, aangezien we al een fotoshoot, opnamen voor een promotiefilmpje en een pas-sessie van onze sponsorkleding hadden gehad.

Aan de ene kant jammer, maar als ik kijk wat we ervoor in de plaats krijgen ben ik er niet meer zo vervelend van. Ik ga samen met mijn teamgenoten van het CEP Losse Veter vrouwen team deelnemen aan de Bruggenloop op 7 december in Rotterdam!

We worden gesponsord door CEP Sportswear, die ons voorziet van prachtige kleding incl een paar compressiekousen (voor mij een geheel nieuwe ervaring). En, om het allemaal nog leuker te maken, (zoals ik al zei) we kregen een fotoshoot. Zowel individueel, als gezamenlijk als team mochten we 3u lang shooten met niemand minder dan London Loy.

Het Losse Veter vrouwen team bestaat uit zes vrouwen, ieder met een groot enthousiasme voor hardlopen. We zijn alle zes sportief, energiek en enorm gedreven. Hierbij alvast een korte kennismaking met de andere vrouwen van het CEP Losse Veter vrouwen team.

Iris
Onze teamcaptain is Iris, 41 jaar uit Rotterdam. Wie zegt dat je op latere leeftijd niet kunt gaan hardlopen, heeft het mis. Zij is het bewijs dat het kan en dat je ook nog eens een verborgen talent in hardlopen kunt hebben. Iris begon op haar 35e met hardlopen. Gewoon een kwartiertje buiten lopen, een frisse neus halen en haar hoofd leegmaken. Echter, op aandringen van haar man is ze eens gaan kijken op de atletiekbaan van Rotterdam Atletiek en van het een kwam het ander. Ze werd verslaafd aan het “hardloopvirus” en loopt nu fanatiek wedstrijden. Ze is ongetwijfeld een inspiratie voor vele. Zoals ze zelf zegt, ze is een diesel, dus haar voorkeur gaat uit naar de langere afstanden. Aangezien ze geweldige PR’s heeft staan op de 15km (1.00.14) en de marathon (3.01.19) hebben we er alle vertrouwen in dat zij een geweldige tijd neer gaat zetten.

Anke
Ondanks dat het hardlopen bij haar de afgelopen jaren op een wat lager pitje heeft gestaan gezien de komst van drie kinderen, is ze het niet verleerd. Hardlopen geeft haar de mogelijkheid om lekker even buiten te zijn en zodoende een moment voor zichzelf te creëren. Iets wat met drie kleine kinderen thuis vrij zeldzaam is. Anke loopt een avond in de week bij een hardloopclub en traint in het weekend vaak voor zichzelf. Haar doel is de 15km van de zevenheuvelenloop dit jaar in Nijmegen. Hiervoor wil ze drie keer in de week gaan trainen. Een geweldig doel als je je bedenkt dat ze dit doet naast haar moederschap en haar baan als managementadviseur & projectleider. Aangezien de zevenheuvelenloop al eerder in het najaar is, heeft ze vast en zeker een perfecte conditie voor de Bruggenloop.

Gabriella
Vroeger was Gabriella, zoals zij zelf zegt, een dik propje die hardlopen haatte en nu is ze zo fanatiek dat ze niet meer zonder kan. Gabriella is 27 jaar oud en begon in de winter van 2012 met hardlopen door de lessen van Evy te volgen. Langzaam werd zij enthousiaster in hardlopen en kwamen haar andere sporten fitness en duiken op een wat lager pitje te liggen. Ze kreeg zo de smaak te pakken dat ze in training ging voor de marathon van Rotterdam, welke zij keurig uitliep. Of dat ze haar andere sporten ooit nog weer gaat oppakken is de vraag, want voor nu focust zij zich op hardlopen en verbreekt PR na PR. Op naar een nieuw PR tijdens de Bruggenloop?

Marleen
De jongste van ons team, maar dat zou je absoluut niet zeggen. Marleen is 20 jaar en studeert Sport, Gezondheid & Management in Nijmegen. Dat zij van veel sporten houd is dus niet zo verwonderlijk, aangezien haar studie zich ook op health focust. Naast hardlopen, staat zij wekelijks op het hockeyveld, fitnesst ze, doet ze aan bootcamp, heeft ze een Trx en heeft ze een eigen mountainbike waar ze regelmatig op gaat fietsen. De veelzijdigheid aan sporten maakt dat zij een uitstekende conditie heeft, waardoor we ons geen zorgen maken over haar prestatie in december.

Kimberly
Als er iemand al vroeg is begonnen met hardlopen, is het Kimberly. Naast verspringen, hoogspringen en kogelstoten leerde ze op atletiek hardlopen. In eerste instantie focuste ze zich op de kortere afstanden, maar gaandeweg ging zij zich ook specialiseren op de lange afstanden. Van de 1000m, naar een hele snelle 800m. Om vervolgens kennis te maken met een 5km, een 10km, een halve marathon en jawel, de hele marathon! Al vanaf haar 7de levensjaar doet ze aan hardlopen en ze wil niets anders meer.

Annemieke
Na jarenlang fanatiek op het hockeyveld te hebben gestaan was het tijd voor iets anders. Om mijn conditie een beetje up to date te houden begon ik met hardlopen en al snel raakte ik eraan verslaafd. Kleine rondjes door de buurt werden steeds verder uitgebreid. In oktober 2012 deed ik voor het eerst mee aan een 10km wedstrijd, om vervolgens direct het doel te stellen om een jaar later de marathon van Rotterdam te willen lopen. Het hardlopen geeft me een gevoel van vrijheid en rust. Mijn hoofd leegmaken, energie kwijt kunnen en tegelijkertijd nieuwe energie opdoen. Ik kijk er dan ook naar uit om gezamenlijk als team deel te nemen aan de Bruggenloop. Welke tijd iedereen ook finisht, het is de prestatie die telt.

Benieuwd naar het filmpje die door Losse Veter tijdens de fotoshoot is gemaakt? Klik hier
Ph. by London Loy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *