Citytrip Parijs – Mercredi

Het plan was om ‘s ochtends een rondje te gaan hardlopen, maar aangezien het buiten zachts gezegd een beetje regende veranderde ik dit plan tot een extra uurtje in bed. Ook niet vervelend. Een uur later was het gelukkig droog en was het tijd voor een ontbijt. Croissants, koffie & verse jus en ik ben gelukkig. Bij het verlaten van het hotel, attendeerde de receptioniste van ons hotel ons er nog even op dat het slim zou zijn om een paraplu mee te nemen gezien de weersverwachting. Goeie, merci beaucoup voor de tip, want deze hadden we later op de dag meer dan nodig.

We pakten de metro naar Quatre Septembre, om vanuit daar richting het Louvre te lopen. Je kunt met de metro dichter bij het Louvre komen, maar wandelen door Parijs is verre van vervelend en het scheelde weer een keer overstappen.

Aangekomen bij het Louvre waren we in dubio. Willen we naar binnen of niet. We besloten het niet te doen. Eerst maar eens Jardin des Tuileries ontdekken, om vervolgens langs de Seine over de Pont des Arts richting de Notre Dame te lopen. Onderweg werd de lucht steeds iets donkerder met (veel) regen tot gevolg. Tijd om een schuilplek te zoeken in combinatie met een lunch. We vonden aan de Quai des Gr. Augustins een goed uitziende lunchtent: Moutarde Street / Burger Bar – Salade – Bagel. Ondanks dat de menukaart enkel bestond uit broodjes met verschillende burgers, is de keuze nog teveel. Voor de vega’s, excusez moi, want je vindt hier burgers van eend tot beef en ze zijn echt heer-lijk. En daarnaast, geen taai broodje a la MacD., maar een verse baguette incl de juiste groenten en saus. Nom nom. Adres:  27/29 Quai des Grands Augustinus.

Twee burgers, een jus d’orange en een koffie later, was het helaas nog niet gestopt met regen. Vervelend, maar gelukkig hadden we een (kleine) paraplu bij ons. We verlieten het lunchtentje op naar de Notre Dame, schuilplek nr 2. Aangezien hier jaarlijks zo’n 14 miljoen bezoekers komen, hoef ik niet uit te leggen dat dit een geweldige kerk is om eens te bekijken. Zo ook het Louvre, onze schuilplek nr 3. De Mona Lisa is aanschouwd, net zoals verschillende werken van Nederlandse schilders en de kamers van Napoleon. Er was nog veel meer te zien, ik denk genoeg om drie dagen Parijs mee zoet te zijn, maar omdat de zon buiten weer was gaan schijnen besloten we het Louvre te laten voor wat het is. Goede reden om nog eens terug te komen. To note: als je onder de 25 bent, neem je ID mee dan kom je gratis binnen.

Aangezien we voor dat we ergens wilden gaan eten ons nog even wilden opfrissen in het hotel (en droge kleding aan wilden trekken), kwamen we weer uit op hetzelfde restaurant als waar we die avond ervoor nog aan de bar hadden gezeten. We twijfelden in eerste instantie, want wilden we niet iets nieuws ontdekken? Maar aangezien ik het idee had dat het kaasplankje nergens anders te overtreffen zou zijn, wilde ik de menu kaart wel eens bekijken. Et voila, een taartje van avocado & krab, quiche met zalm & brocolli en de meest goede (grote!) gamba’s met verse pasta. Wederom, nom nom. Het adres: O’Berzinc, 145 Rue Oberkampf.

Gelukkig was het droog toen we ‘s avonds naar het hotel liepen. Sterker nog, er was geen wolkje meer te zien en dat zou betekenen dat de volgende dag waarschijnlijk de zon zou schijnen. En dat klopte. Over deze dag binnenkort meer in het laatste verslag over jeudi a Paris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *