Ghana: vier jaar geleden

 Ghana I
Gisteren waren de koningsspelen en dat deed me denken aan vier jaar geleden. Ik zat toen in Ghana en organiseerde samen met een aantal andere meiden onze eigen (toen nog) koninginnenspelen in Kumasi’s Children’s Home. Ik deed zelf vrijwilligerswerk in een ziekenhuis, maar had op deze dag vrij en ben met de vrijwilligers die ik had leren kennen mee gegaan naar het weeshuis om daar de kinderen een bijzondere, onvergetelijke dag te geven.

Normaal gesproken vier(de) ik koninginnennacht met vriendinnen. ‘s Nachts op stap, om de volgende (mid)dag wederom de stad in te gaan om het feestje voort te zetten. Ontzettend gezellig, maar als ik terug denk aan een van de mooiste Koninginnedagen, kom ik uit bij Queensday in Ghana, vier jaar geleden.

Niet zelf een feestje vieren, maar zelf een feestje geven voor kinderen die maar zo weinig hebben. We speelden de meest simpele spelletjes. Van ballen gooien, tot snoep happen en van bellen blazen tot “papegaaitje leef je nog, ie-ja-de-ja”. Voor ons eenvoudige spelletjes, maar als je naar de gezichten van de kinderen keek, zo betekenisvol. Kinderen even hun zorgen laten vergeten, ze laten genieten, ze laten stralen en ze die extra aandacht geven die ze zo hard nodig hebben. Iets doen voor een ander en er een glimlach voor terug krijgen. Niets mooier dan dat. Happy Kingsday!

4 Comments

  • Opmerkelijk! Ik ben je gaan volgen in de aanloop naar de marathon, maar zie nu dat je ook in Ghana bent geweest. ‘k Ben er zelf twee keer geweest, eenmaal om 3 maanden vrijwilligerswerk te doen en één keer tijdens kerst + oud&nieuw.
    Heel leuk om te lezen hoe jij het ervaren hebt. Die dankbaarheid doet veel hè, kunnen we hier veel van leren.

  • Opmerkelijk! Ik ben je gaan volgen in de aanloop naar de marathon, maar zie nu dat je ook in Ghana bent geweest. ‘k Ben er zelf twee keer geweest, eenmaal om 3 maanden vrijwilligerswerk te doen en één keer tijdens kerst + oud&nieuw.
    Heel leuk om te lezen hoe jij het ervaren hebt. Die dankbaarheid doet veel hè, kunnen we hier veel van leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *