Health & Lunch tip: Salade met rauwe ham

Salad IIVAls je zin hebt in een gezonde lunch, dan wil je de volgende salade zeker aanraden. Deze salade is namelijk eenvoudig te maken en geschikt om mee te nemen. Dus maak ‘s ochtends een bakje klaar, stop het in je tas en geniet op je werk van een gezonde vullende lunch.
Ingrediënten:
– quinoa
– rucola melange
– 1 tomaat
– een halve komkommer
– stukjes feta
– zwarte olijven
– vier plakjes rauwe ham
– peper en zout
Kook de quinoa gaar. Doe ondertussen wat rucalosla in een bakje. Snijd de tomaat, komkommer, feta en zwarte olijven in kleine stukjes en voeg deze aan de sla toe. Voeg de quinoa toe en mix het geheel. Leg de plakjes rauwe ham (in kleinere stukjes) op de salade en maak af met peper en zout. Et voilà! Je kunt met deze salade ook eindeloos variëren. Vervang de quinoa bijvoorbeeld eens door Tortelloni al Prosciutto Crudo (rauwe ham). Hierdoor maak je er een echte maaltijd salade van. Als je voor deze variant kiest, vervang dan de feta door mozzarella. Een paar zongedroogde tomaatjes erbij (naast de andere bovenstaande ingrediënten), en je hebt een heerlijke Italiaanse maaltijd.

Salad III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *