Start met sporten

Stop saying: I wish. Start saying: I will! Goede voornemens bedenken is vaak makkelijker dan ze ook daadwerkelijk uitvoeren. Wie A zegt, moet ook B doen, toch?! Op de een of andere manier lijkt het een natuurlijk instinct om redenen te verzinnen waarom je niet hoeft te gaan sporten. Vaak ontstaan spontaan tegenargumenten. Ondanks dat je het goede voornemen hebt, borrelt het ene na het andere argument in je op waarom het misschien toch beter is om niet te gaan. En dat terwijl je vervolgens weer met je eigen gevoel in strijd bent, omdat je eigenlijk wel wilt omdat je het jezelf had voorgenomen. Dus, conclusie. Geef niet toe aan de redenen om niet te gaan sporten. Maar luister naar de redenen die er wel zijn om te starten met sporten!

Here is the start. There is the finish line. Between that, you have to run/sport. Het is leuk om een doel te stellen. Maar je ogen dicht doen, blijven zitten en hopen dat je je doel gaat behalen is natuurlijk een gevalletje hopeloos. Je moet er iets voor doen. Ook al zijn het maar kleine stapjes.

The miracle isn’t that I finished. The miracle is that I had the courage to start. Aansluitend op hierboven; als je maar begint! Door een start te maken ben je al iets dichter bij de finish, dan het moment toen je begon.

You don’t have to be great to start. But you have to start to be great. Start met sporten en prijs jezelf de hemel in! Dat gaat overigens vanzelf, want als je start met sporten verzeker ik je, dat je automatisch trots bent op jezelf.

The moment you give up, is the moment you let someone else to win. En dat wil je niet. Je hebt jezelf iets voorgenomen. Welk doel dit ook is (afvallen, fit worden, gezond leven, conditie krijgen, een concreet sportdoel), anderen streven ongetwijfeld eenzelfde soort doel na. Als jij nu niet start met sporten, en anderen wel, loop je achter. Je faalt. En dat wil je niet, want wat een ander kan, dat kan jij ook.

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going. Als je start met sporten, heb je aan motivatie geen gebrek. Anders start je niet, toch? Houdt die motivatie vast en zorg dat je een gewoonte maakt van het sporten. De eerste stap is vaak het moeilijkst, maar als de trein eenmaal rijdt, raast ie door!

Train your mind. And your mind will train your body.
Starten met sporten heeft alles met willen te maken. Als je wilt starten met sporten, moet je je lichaam hier wel de opdracht toe geven. Dat kan een ander niet voor je doen. Lukt het niet om te starten met sporten? Bedenk dan hoe je jezelf kan motiveren om jezelf hier toch toe aan te sporen.Start met sporten. Believe you can and you are halfway there!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *